Beşiktaş îi urează însănătoşire grabnică lui Lucescu

Clubul Beşiktaş Istanbul îi urează, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, însănătoşire grabnică tehnicianului Mircea Lucescu, care a antrenat echipa turcă în perioada 2002-2004, înainte de a pleca la Şahtior Doneţk.

202 afișări
Imaginea articolului Beşiktaş îi urează însănătoşire grabnică lui Lucescu

Beşiktaş îi urează însănătoşire grabnică lui Lucescu (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Am aflat cu tristeţe că fostul nostru antrenor Mircea Lucescu a suferit un accident rutier. Îi transmitem urările noastre de însănătoşire grabnică lui Mircea Lucescu, care după accidentul suferit în capitala României, Bucureşti, a fost transportat la spital", se menţionează în comunicatul clubului turc.

Mircea Lucescu a câştigat cu Beşiktaş campionatul Turciei în 2003 şi a ajuns cu această echipă până în sferturile de finală ale Cupei UEFA, în sezonul 2002/2003.

Lucescu a fost rănit, vineri, într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală. În maşină cu Mircea Lucescu era un bărbat de 40 de ani, acesta fiind rănit uşor şi dus la spital pentru investigaţii. Accidentul s-a produs după ce maşina în care se aflau cei doi şi care venea dinspre Apaca a virat spre stânga şi s-a lovit cu un tramvai care mergea în acelaşi sens. În urma impactului, maşina în care se afla Lucescu a fost proiectată în alt autoturism, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie Rutiere. În urma impactului cu tramvaiul, partea stângă a maşinii s-a deformat, fiind necesară intervenţia echipajelor de la descarcerare pentru scoaterea lui Mircea Lucescu din autoturism.

În urma accidentului, Mircea Lucescu a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă după ce a fost supus unor investigaţii medicale, printre care electrocardiogramă şi computer tomograf.

Managerul SUUB, Cătălin Cârstoiu, declara, vineri seară, că Lucescu are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sânge în cavitatea pleurală, n.r.) şi contuzie pulmonară la nivelul lobului inferior drept. La rândul său, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, medicul Andrei Georgescu, declara că în urma unui traumatism toracic pot apărea complicaţii şi de aceea antrenorul este monitorizat permanent de o echipă multidisciplinară.

Sâmbătă, reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au anunţat că lui Mircea Lucescu i-a fost făcut un drenaj întrucât cantitatea de sânge din cavitatea toracică a crescut, însă nu au apărut alte complicaţii, iar la acest moment nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Medicii au precizat însă că recuperarea va fi una de lungă durată, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, în mod normal, 30-40 de zile.

Potrivit prosport.ro, tot sâmbătă, a revenit în România pentru a fi alături de tatăl său şi tehnicianul Răzvan Lucescu, care se afla într-un stagiu de pregătire la AS Roma. De asemenea, au venit la Bucureşti pentru a fi alături de Lucescu şi fundaşul Răzvan Raţ şi medicul echipei Şahtior Doneţk, Artur Gluşcenko.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici