Beşiktaş vrea să înapoieze Cupa Turciei în urma scandalului meciurilor trucate

Clubul Beşiktaş a anunţat, joi, că va înapoia federaţiei naţionale de fotbal Cupa Turciei, trofeu pe care l-a câştigat în sezonul 2010-2011, după plasarea în detenţie provizorie a doi dintre responsabilii acestei grupări, pentru presupusă implicare în cazul meciurilor trucate.

89 afișări
Imaginea articolului Beşiktaş vrea să înapoieze Cupa Turciei în urma scandalului meciurilor trucate

Beşiktaş vrea să înapoieze Cupa Turciei în urma scandalului meciurilor trucate (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"I-am spus preşedintelui federaţiei, Mehmet Ali Aydinlar, că dorim să returnăm cupa. O vom lua înapoi când aceste persoane vor fi declarate nevinovate. Răspunsul federaţiei a fost pozitiv. Vom face o declaraţie mai detaliată ulterior", a declarat preşedintele clubului Beşiktaş, Yildirim Demiroren, citat de agenţia de presă Anatolia.

Potrivit AFP, consecinţele unei astfel de decizii în legătură cu participarea echipei Beşiktaş în sezonul 2011/2012 al Ligii Europa, graţie câştigării Cupei Turciei, nu sunt cunoscute.

Acest anunţ intervine după ce Tribunalul de la Istanbul a decis, miercuri, plasarea în detenţie provizorie a cinci persoane, printre care se află şi vicepreşedintele clubului Beşiktaş, Serdar Adali, şi directorul tehnic Tayfur Havutcu.

Numărul persoanelor plasate în detenţie provizorie în acest caz a ajuns la 31, după declanşarea la 3 iulie a unei anchete privind trucarea a 19 meciuri din prima şi a doua ligă a campionatului Turciei, în sezonul 2011-2012.

Printre persoanele importante din fotbalul turc care au mai fost arestate se află preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim, şi preşedintele grupării Trabzonspor, Sadri Sener.

Besiktas a încheiat campionatul pe locul 5 în clasament.

Conform presei turce, clubul Fenerbahce şi preşedintele său sunt în centrul afacerii de trucare a meciurilor din sezonul 2011-2012, în care gruparea din Istanbul a câştigat titlul de campioană la golaveraj în faţa formaţiei Tranzonspor.

Federaţia Turcă de Fotbal trebuie până vineri să comunice la UEFA numele cluburilor care vor participa în cupele europene în sezonul viitor.

Potrivit Anatolia, preşedintele federaţiei, Mehmet Ali Aydinlar, se va întâlni, luni, la Geneva, cu oficiali ai UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici