BGS: Tuburile de la torţe sunt introduse pe stadion în chiloţi, pe organ sau în ciorap

Preşedintele firmei de securitate BGS, Bogdan Oprea, a explicat, miercuri, Comisiei de Disciplină a FRF, că pentru a introduce torţe pe stadion la meciul cu Steaua suporterii echipei Dinamo au ascuns tuburile şi praful exploziv în lenjeria intimă sau în şosete.

24 afișări
Imaginea articolului BGS: Tuburile de la torţe sunt introduse pe stadion în chiloţi, pe organ sau în ciorap

BGS: Tuburile de la torţe sunt introduse pe stadion în chiloţi, pe organ sau în ciorap

Oprea s-a prezentat în faţa Comisiei de Disciplină cu o torţă similară celei folosite de suporteri pe stadioane şi a explicat membrilor completului că pentru reprezentanţii forţelor de securitate este imposibil să le depisteze asupra spectatorilor. "Acesta este un tub care este gol, are 6 centimetri lungime şi nu prezintă niciun fel de pericol. Tuburile sunt introduse în chiloţi, ori pe organ, ori aplatizate şi băgate pe talpa ciorapului. Sunt imposibil de detectat, n-au voie să-i caute în chiloţi. Se bandajează cu scotch, se introduce praful şi se dă foc", a explicat Bogdan Oprea, la ieşirea din sediul LPF.

El a mai spus că locul spectatorilor care introduc torţe şi fumigene pe stadioane este "în penitenciar". "Deci micul terorist a luat fiinţă pe stadioanele româneşti. Acesta este un material explozibil, care ar trebui să-i bage direct în penitenciar. Nu avem cum să-i oprim. Dacă îi dezbrăcăm pe toţi care intră pe stadionul Steaua durează un minut de persoană, ar însemna ca toată lumea să intre în cinci ore. Legea nu-mi permite să-i dezbrac şi să-i caut în chiloţi pentru a descoperi astfel de dispozitive. Soluţia ar fi ca toată lumea să vină pe stadion cu buletinul şi interzicerea persoanelor care se află pe lista neagră", a precizat Bogdan Oprea.

Rugat să comenteze că mai mulţi suporteri ai echipei Dinamo au intrat pe stadion la derbiul cu Steaua purtând tricouri inscripţionate cu sigla firmei pe care o conduce, Bogdan Oprea a spus: "Nu ne-au luat prin surprindere, ştiam că vor face lucrul acesta. Am recuperat 186 de tricouri. Încercarea lor a fost de a înşela vigilenţa şi a se lua la bătaie cu suporterii echipei Steaua şi toată lumea să creadă că i-a bătut BGS-ul. I-am prins şi i-am dat pe mâna Jandarmeriei".

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a amânat, pentru vineri, la ora 13.00, judecarea incidentelor de la meciul Steaua - Dinamo, din etapa a XVI-a a Ligii I, din cauza apelului clubului Dinamo la pedeapsa primită pentru meciul contra Rapidului.

Clubul Dinamo a primit o suspendare de două etape fără spectatori şi 50.000 de lei, iar Rapid un meci fără spectatori şi 30.000 de lei pentru incidentele de la partida din etapa a XV-a a Ligii I.

După meciul din etapa a XVI-a a Ligii I, Steaua - Dinamo, scor 1-0, un număr de 434 de persoane au fost reţinute de jandarmi pentru identificare, fotografiere şi amprentare, pentru 12 au fost întocmite dosare penale pentru distrugere şi violenţe, iar 70 au fost amendate după incidentele care au avut loc, sâmbătă, înaintea şi în timpul partidei.

Meciul a fost întrerupt de trei ori, în total aproximativ zece minute, din cauza incidentelor provocate de suporterii celor două formaţii, care au aruncat cu fumigene şi torţe în teren, vizibilitatea devenind inexistentă. De asemenea, un conflict violent a existat şi în afara stadionului între fanii stelişti şi forţele de ordine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici