Biden a primit o scrisoare disperată din Rusia: Nu mă uita

În închisoare din februarie, sub acuzaţia de trafic de droguri, Brittney Griner a făcut apel la preşedinte: „Sunt îngrozită că trebuie să rămân aici pentru totdeauna”.

1259 afișări
Imaginea articolului Biden a primit o scrisoare disperată din Rusia: Nu mă uita

Biden a primit o scrisoare disperată din Rusia: Nu mă uita

Brittney Griner, vedeta americană de baschet, care a fost reţinută în Rusia din februarie sub acuzaţia de trafic de droguri, a făcut apel la preşedintele american Joe Biden, spunând că se teme că nu va putea niciodată să meargă acasă şi cerând să nu fie uitată, „împreună cu ceilalţi prizonieri americani din Rusia”.

„În timp ce sunt aici într-o închisoare rusească, singur cu gândurile mele şi fără protecţia familiei mele, a prietenilor mei, a tricoului olimpic sau a vreunei realizări, sunt îngrozită că trebuie să rămân aici pentru totdeauna”.

Scrisoarea lui Griner a fost trimisă Casei Albe cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenţei. „Pe 4 iulie, familia noastră îi onorează în mod normal pe cei care au luptat pentru libertatea noastră, cum ar fi tatăl meu, care este un veteran al războiului din Vietnam”.

Tânăra de 31 de ani - care a călătorit în Rusia pentru a juca la un club local înainte de reluarea sezonului în Statele Unite - a fost arestată pe aeroportul din Moscova în februarie, după ce în bagaj i-au fost găsite cartuşe de vaporizator de ulei de canabis.

Arestarea a avut loc cu doar câteva zile înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin să trimită trupe în Ucraina, sfidând avertismentele SUA cu privire la consecinţele unei invazii.

Autorităţile americane au dezvăluit publicului acesta caz abia pe 5 martie. Dar pe fondul deteriorării treptate a relaţiilor, Washingtonul susţine acum că Rusia a „arestat-o ​​pe nedrept” pe starul baschetului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici