Bierhoff ar fi vrut la hotelul naţionalei Germaniei o replică a celulei lui Mandela

Managerul general al naţionalei Germaniei, Oliver Bierhoff, ar fi dorit ca la hotelul din Erasmia în care sunt cazaţi jucătorii germani să fie construită o replică a celulei în care a fost încarcerat Nelson Mandela, proiect care nu a fost realizat.

14 afișări
Imaginea articolului Bierhoff ar fi vrut la hotelul naţionalei Germaniei o replică a celulei lui Mandela

Bierhoff ar fi vrut la hotelul naţionalei Germaniei o replică a celulei lui Mandela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ar fi fost pentru a le aminti jucătorilor, atunci când trec prin perioade proaste sau le este dor de ţară, în ce condiţii a trăit Mandela", a explicat Bierhoff.

Pe de altă parte, site-ul FIFA a înregistrat un număr record de accesări în această lună. În primele 15 zile ale lunii iunie au fost 1,6 miliarde de accesări, marţi înregistrându-se chiar 265 de milioane de accesări.

Competiţia din Africa de Sud a fost marcată de numeroasele furturi ale căror victime au fost suporteri, fotbalişti şi jurnalişti. Luni, la Bloemfontein, au fost arestate cinci persoane, dintre care trei sunt adolescenţi, pentru că au furat un aparat foto şi un portofel de la un turist japonez, după meciul Japonia - Camerun.

Cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, un suporter sud-african ar putea chiar intra în Cartea Recordurilor ca fanul care a văzut cele mai multe meciuri la un turneu final. El a asistat deja la 11 partide şi mai are bilete la 27. Pentru toate aceste meciuri, el este nevoit să parcurgă o distanţă totală de 17.000 de kilometri.

În Africa de Sud s-a înregistrat, miercuri, o premieră în privinţa statisticilor. Din 1966, de când britanicii de la Opta se ocupă de statisticile privind Cupa Mondială, nicio echipă nu a avut o posesie mai mică de 30% la un meci de la turneul final. Elveţia a avut o posesie a balonului de doar 26% în meciul cu Spania, dar a câştigat.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici