BILD anunţă că germanii i-au găsit succesor lui Hansi Flick la naţională

Potrivit informaţiilor BILD, Federaţia Germană de Fotbal (DFB) şi Julian Nagelsmann (36 de ani) au convenit, în principiu, să lucreze împreună până la Campionatul European din 2024. Rămân de clarificat doar ultimele detalii. Salariul lunar ar urma să fie de aproximativ 400.000 de euro.

161 afișări
Imaginea articolului BILD anunţă că germanii i-au găsit succesor lui Hansi Flick la naţională

BILD anunţă că germanii i-au găsit succesor lui Hansi Flick la naţională

„A avut loc astăzi o primă întâlnire între preşedintele DFB, Bernd Neuendorf şi Rudi Völler, cu Julian Nagelsmann", a anunţat DFB după dezvăluirea BILD. Neuendorf a relatat: "Suntem în discuţii avansate".

Contractul lui Nagelsmann cu FC Bayern va fi reziliat, iar acesta trece la DFB în regim de transfer liber. Conform sursei citate, acesta, începând de marţi, va renunţa la o sumă mare de bani, pentru se angaja pe postul de antrenor al naţionalei.

„La Bayern ar fi primit în jur de 20 de milioane de euro până în 2026 pentru a nu face nimic. Acum salariul este de aproximativ 4 milioane de euro până la Campionatul European. Apoi se întoarce pe piaţă.”, scrie sursa citată.

Asta înseamnă că, dacă nu-şi prelungeşte contractul cu DFB în vara lui 2024 şi nu găseşte un club, renunţă la 16 milioane de euro.

Nagelsmann nu are prea mult timp la dispoziţie pentru a transforma naţionala germană în candidată la titlu. În octombrie, el va călători în America pentru meciurile internaţionale cu SUA (14 octombrie) şi Mexic (18 octombrie).

În noiembrie urmează alte două meciuri. Pe lângă testul cu Austria de la Viena (21 noiembrie), DFB vrea să joace un al doilea meci împotriva Turciei la Berlin, pe 18 noiembrie, potrivit informaţiilor BILD.

Meciurile internaţionale din anul 2024, anul Campionatului European, nu au fost încă stabilite. În prezent sunt prevăzute patru teste, maximum cinci dacă noul selecţioner Nagelsmann doreşte acest lucru.

Nagelsmann a antrenat anterior Hoffenheim, Leipzig şi FC Bayern. De la ultima sa echipă a fost nevoit să plece în martie şi a fost înlocuit de Thomas Tuchel.

Flick a fost demis după înfrângerea cu 4-1 împotriva Japoniei. El obţinuse doar patru victorii în ultimele 17 meciuri, iar la Cupa Mondială nemţii au fost eliminaţi prematur din competiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici