Biles şi celelalte gimnaste victime ale lui Nassar cer un miliard de dolari de la FBI

Campioana olimpică şi o duzină de alte persoane acuză agenţia guvernamentală că „ştiau şi nu au intervenit”.

1560 afișări
Imaginea articolului Biles şi celelalte gimnaste victime ale lui Nassar cer un miliard de dolari de la FBI

Biles şi celelalte gimnaste victime ale lui Nassar cer un miliard de dolari de la FBI

Vedeta mondială Simone Biles, prima şi singura gimnastă din istorie care a câştigat 5 titluri mondiale în competiţii individuale, şi alte gimnaste americane au cerut peste un miliard de dolari de la FBI, pentru că nu l-a oprit pe doctorul Larry Nassar, găsit vinovat de hărţuire sexuală. „Este timpul ca FBI să fie tras la răspundere”, a declarat Maggie Nichols, gimnastă campioană naţională Oklahoma 2017-2019.

În 2015, FBI era la curent cu acuzaţiile aduse lui Nassar de gimnaste, dar nu a existat nicio intervenţie din partea agenţilor federali. „Dacă FBI-ul şi-ar fi făcut pur şi simplu treaba, Nassar ar fi fost oprit înainte de a avea şansa de a abuza de sute de fete, inclusiv pe mine”, a spus fosta gimnastă de la Universitatea din Michigan, Samantha Roy.

Nassar a fost arestat în toamna anului 2016, în timpul unei anchete a poliţiei din Michigan. Universitatea de Stat din Michigan, care timp de mulţi ani a fost acuzată că nu a reuşit să-l oprească pe Nassar, a fost de acord să plătească 500 de milioane de dolari celor peste 300 de femei şi fete care au fost agresate.

În conformitate cu legea federală, însă, agenţia guvernamentală are 6 luni pentru a răspunde cererilor depuse astăzi. Pot urma procese, în funcţie de răspunsul FBI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici