Birmingham City îl demite pe managerul Rooney pe fondul unei serii de meciuri fără victorie

Wayne Rooney a fost demis din funcţia de antrenor al lui Birmingham City după mai puţin de trei luni în acest post, a anunţat marţi clubul din liga secundă engleză, după ce o serie de meciuri fără victorie a adus echipa puţin deasupra zonei de retrogradare.

188 afișări
Imaginea articolului Birmingham City îl demite pe managerul Rooney pe fondul unei serii de meciuri fără victorie

Birmingham City îl demite pe managerul Rooney pe fondul unei serii de meciuri fără victorie

Rooney a fost numit manager al lui Birmingham în octombrie, când clubul era pe locul şase în clasament, dar de atunci a căzut pe locul 20, la şase puncte deasupra zonei periculoasă.

După ce Rooney a preluat conducerea, clubul a pierdut nouă din cele 15 meciuri disputate, obţinând doar două victorii. În ultimele cinci deplasări nu au obţinut nicio victorie.

"Birmingham City s-a despărţit astăzi de managerul Wayne Rooney şi de antrenorul Carl Robinson", a anunţat clubul într-un comunicat.

"În ciuda eforturilor lor, rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor care au fost făcute clare de la început. Prin urmare, consiliul de administraţie consideră că o schimbare de management este în interesul clubului de fotbal".

Rooney i-a luat locul lui John Eustace după ce a demisionat din funcţia de antrenor al clubului DC United din Major League Soccer (MLS), semnând un contract pe trei ani şi jumătate.

"Aş dori să le mulţumesc lui Tom Wagner, Tom Brady şi Garry Cook pentru oportunitatea de a conduce Birmingham City FC şi pentru sprijinul pe care mi l-au oferit cu toţii în scurta perioadă petrecută la club", a declarat Rooney într-un comunicat.

"Fotbalul este o afacere bazată pe rezultate - şi recunosc că acestea nu au fost la nivelul pe care mi l-am dorit. Cu toate acestea, timpul este cel mai preţios bun de care are nevoie un manager şi nu cred că 13 săptămâni au fost suficiente pentru a superviza schimbările care erau necesare.

"Personal, îmi va lua ceva timp să trec peste acest eşec. Am fost implicat în fotbalul profesionist, fie ca jucător, fie ca manager, de la vârsta de 16 ani. Acum, intenţionez să petrec timp cu familia mea, în timp ce mă pregătesc pentru următoarea oportunitate în călătoria mea ca manager."

Clubul a precizat că antrenorul său de dezvoltare profesională, Steve Spooner, va prelua interimatul.

Înainte de perioada petrecută la DC United, Rooney a avut o perioadă de 17 luni la conducerea lui Derby County, unde echipa sa a adunat 55 de puncte - suficiente pentru supravieţuire - dar a fost retrogradată în liga a treia după o scădere de puncte pe fondul problemelor financiare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici