Bivolaru, despre judecarea Stelei la UEFA: În general, ce trece pe la Comisia de Disciplină nu scapă

Cristian Bivolaru, delegat UEFA şi comisar FIFA, a declarat joi agenţiei MEDIAFAX că, ţinând cont de cazurile din ultimii ani, cine ajunge să fie judecat de Comisia de Control şi Disciplină a UEFA nu scapă fără o sancţiune din partea "băieţiilor răi".

162 afișări
Imaginea articolului Bivolaru, despre judecarea Stelei la UEFA: În general, ce trece pe la Comisia de Disciplină nu scapă

Bivolaru, despre judecarea Stelei la UEFA: În general, ce trece pe la Comisia de Disciplină nu scapă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Întrebat care sunt şansele clubului Steaua de a scăpa de o sancţiune din partea Comisia de Control şi Disciplină a UEFA în urma analizării cazului "Valiza", fostul secretar general pe probleme internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal a răspuns: "În general, ce trece pe la Comisia de Disciplină a UEFA nu scapă. Cei de la Disciplină sunt băieţii răi, ca strategie a lor vorbesc, dar lucrurile diferă de la caz la caz, normal".

Cristian Bivolaru a explicat însă că sancţiunile date de Comisia de Disciplină a UEFA pot fi "îndulcite" de Comisia de Apel sau de TAS. "Eu nu m-am pronunţat până acum referitor la cazul Stelei pentru că nu mă consider un specialist în drept sportiv şi nu vreau să mă hazardez şi să comentez. Dar este posibil ca Steaua să fie sancţionată, asta e clar. Ce se întâmplă mai departe e greu de spus. Uneori aceste sancţiuni se mai îndulcesc la Apel sau la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne", a menţionat, pentru MEDIAFAX, delegatul UEFA.

Clubul Steaua riscă excluderea din competiţiile europene ca urmare a cazului "Valiza", speţa urmând să fie judecată, vineri, la Nyon, în şedinţa Comisiei de Control şi Disciplină a forului continental.

UEFA a anunţat, la 10 iunie, că a deschis o procedură disciplinară împotriva FC Steaua, forul european luând în discuţie situaţia campioanei României după decizia ÎCCJ în dosarul "Valiza".

Cazul va fi analizat vineri, dar un verdict va fi anunţat după data de 24 iunie.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, în 4 iunie, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă. Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals. Fiind vorba de un caz de corupţie în fotbal, UEFA ar putea dicta sancţiuni împotriva echipei Steaua, ce ar putea duce la interzicerea participării în Liga Campionilor. Totodată, dosarul "Valiza" va fi reanalizat şi de comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal, potrivit oficialilor acestui for.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici