Bogdan Stelea, locul 88 în topul celor mai buni portari din ultimii 25 de ani

Fostul internaţional român Bogdan Stelea ocupă locul 88 în topul celor mai buni portari din ultimii 25 de ani, clasament întocmit, miercuri, de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

35 afișări
Imaginea articolului Bogdan Stelea, locul 88 în topul celor mai buni portari din ultimii 25 de ani

Bogdan Stelea, locul 88 în topul celor mai buni portari din ultimii 25 de ani (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Stelea, care a acumulat zece puncte în această ierarhie, se află la egalitate cu suedezul Andreas Isaksson, cu italienii Carlo Cudicini şi Ivan Pellizzoli, cu englezul Christopher Woods, cu brazilianul Donieber Alexander Marangon Doni, cu uruguayanul Fernando Harry Alvez, cu francezul Hugo Lloris, cu camerunezul Jacques Songo'o, cu argentinianul Nery Alberto Pumpido, cu mexicanul Oscar Perez Rojas, cu slovenul Samir Handanovici şi cu irlandezul Seamus John James Given.

Primele zece poziţii în acest clasament sunt ocupate de următorii portari:

1. Gianluigi Buffon (Italia) 197 puncte

2. Peter Schmeichel (Danemarca) 179

3. Edwin van der Sar (Olanda) 177

4. Iker Casillas (Spania) 173

5. Oliver Kahn (Germania) 162

6. Jose Luis Felix Chilavert (Paraguay) 146

7. Andoni Zubizarreta (Spania) 132

Walter Zenga (Italia) 132

9. Claudio Andre Mergen Taffarel (Brazilia) 130

10. Michel Preud'homme (Belgia) 124.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici