Bolt, învingător la 200 m la Bruxelles

Atletul jamaican Usain Bolt a câştigat, vineri, proba de 200 metri din cadrul reuniunii de atletism de la Bruxelles, a 6-a şi ultima etapă a circuitul Golden League, la finalul căreia trei sportivi şi-au împărţit jackpot-ul de un milion de dolari.

38 afișări
Imaginea articolului Bolt, învingător la 200 m la Bruxelles

Bolt, învingător la 200 m la Bruxelles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bolt, învingător la 200 m la Bruxelles

Bolt, pentru care reuniunea de la Bruxelles a fost ultima competiţie europeană din acest an, a încheiat proba cu timpul de 19 minute şi 57 de secunde, ceea ce reprezintă a patra performanţă din istoria probei, în condiţiile în care la Bruxelles a fost foarte frig, fiind înregistrate doar 15 grade Celsius.

Pe locul doi în proba de 200 metri s-a clasat americanul Wallace Spearmon, cu timpul de 20.19.

Wallace Spearmon

Bolt este deţinătorul recordului mondial în proba de 200 metri, 19 secunde şi 19 sutimi, stabilit în urmă cu trei săptămâni la Campionatele Mondiale de la Berlin.

"M-am simţit bine şi mă aşteptam să scot un timp bun. Cu toate astea, sunt obosit şi sunt bucuros că în 2010 nu va avea loc niciun campionat important", a spus Bolt la finalul cursei.

Cei trei atleţi care şi-au împărţit premiul pus în joc de organizatorii Golden League sunt americanca Sanya Richards (400 metri), sportiva rusă Elena Isinbaieva, specialistă în proba de aruncarea suliţei, şi etiopianul Kenenisa Bekele.

De la stânga la dreapta: Sanya Richards, Elena Isinbaieva şi Kenenisa Bekele

Cei trei au câştigat în fiecare din cele şase etape ale circuitului, care s-a aflat la ultima ediţie, în 2010 Golden League urmând să fie înlocuită cu o Ligă de Diamant, compusă din 14 reuniuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici