Brazilia e prima echipă sud-americană care se califică la Cupa Mondială de fotbal din 2022

Brazilia a învins Columbia cu 1-0, joi, la Sao Paulo, într-un meci din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal, devenind astfel prima echipă sud-americană care se califică pentru Qatar 2022.

314 afișări
Imaginea articolului Brazilia e prima echipă sud-americană care se califică la Cupa Mondială de fotbal din 2022

Sursa foto: Mediafaxfoto

Lucas Paqueta a reuşit golul victoriei, în minutul 72 al meciului, cu un şut în urma căruia portarul David Ospina a atins mingea cu mâna, dar nu a putut-o opri.

Rezultatul menţine Brazilia pe prima poziţie în grupa sud-americană de 10 echipe, cu 34 de puncte din 12 meciuri, cu nouă puncte mai mult decât a doua clasată, Argentina.

Primele patru echipe se califică automat pentru Qatar 2022, iar a cincea clasată merge la un baraj interregional.

"Columbia joacă uneori foarte strâns, aşa că a trebuit să folosim toate instrumentele pe care le aveam la dispoziţie", a declarat fundaşul brazilian Marquinhos, citat de Reuters.

"Echipa noastră a fost inteligentă şi am reuşit să profităm de spaţii atunci când acestea s-au deschis în a doua repriză şi astfel să ne creăm mai multe ocazii".

Victoria a prelungit la 11 seria de succese consecutive pe teren propriu ale Braziliei în calificări, un record în regiunea sud-americană. Meciul a marcat, de asemenea, al 10-lea meci consecutiv de calificare pe teren propriu fără gol primit, un alt record.

Meciul de la Sao Paulo a fost unul disputat, niciuna dintre cele două echipe nereuşind să domine într-un joc fizic, pe o suprafaţă ploioasă, care a produs 44 de faulturi şi şapte cartonaşe galbene.

În prima repriză, Wilmar Barrios şi Duvan Zapata şi-au văzut şuturile trecând pe lângă bară, pentru Columbia, în timp ce la cealaltă extremă, Danilo a şutat bine, însă mingea a fost deviată şi a trecut pe lângă poartă. Marquinhos a trimis şi el o lovitură de cap, care a trecut la câţiva centimetri pe lângă poartă.

Brazilia a făcut o serie de schimbări în atac în a doua repriză, introducându-i pe Matheus Cunha, Vinicus jr. şi Antony, extrema lui Ajax, dar a fost nevoie de un moment de magie al lui Paqueta, pentru a decide meciul, când acesta a fructificat o pasă de la Neymar, şutând din interiorul careului.

Rezultatul califică Brazilia, care a câştigat 11 din cele 12 meciuri disputate până acum, la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar 2022.

"Suntem pregătiţi", a declarat Marquinhos. "Trebuie doar să continuăm să muncim, mai avem câteva meciuri de jucat. Ştim că nu avem prea mult timp de gândire, Cupa Mondială vine repede şi vrem să continuăm să ne îmbunătăţim pentru a fi în cea mai bună formă posibilă când vom ajunge acolo."

Rămâne de stabilit care sunt celelalte echipe din grupă care o vor însoţii în Qatar, după o seară cu rezultate interesante, în urma cărora aproape toate celelalte echipe din grupă mai speră că pot obţine încă unul dintre celelalte 3 locuri, alături de Brazilia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici