Brazilienii Pablo Silva şi Haine Allemagne au câştigat miraculos 120 de milioane de euro

  • Cei doi inventatori ai spray-ului folosit la meciurile de fotbal au dat forul mondial în judecată şi au câştigat.
  • Curtea de Justiţie din Rio de Janeiro a obligat FIFA să le achite celor doi câte 15.000 de euro pe meci jucat din 2017 încoace.
1883 afișări
Imaginea articolului Brazilienii Pablo Silva şi Haine Allemagne au câştigat miraculos 120 de milioane de euro

Brazilienii Pablo Silva şi Haine Allemagne au câştigat miraculos 120 de milioane de euro

Decizie definitivă în cazul spray-urilor care deliminează zidul la loviturile libere. Inventatorii trebuie plătiţi cu 15.000 de euro pe meci jucat din 2017.

„Suntem foarte fericiţi, dar şi şocaţi că doi indivizi simpli ca noi au doborât un astfel de gigant”, sunt cuvintele rostite de Pablo Silva şi de Haine Allemagne, cei doi inventatori ai spray-ului folosit în ultimii ani de arbitri pentru a marca distanţele pe teren.

Disputa datează din 2014, iar acum există o sentinţă: secţia a 14-a civilă a Curţii de Justiţie din Rio de Janeiro s-a exprimat, obligând FIFA să plătească inventatorilor, pentru că a acţionat cu rea-credinţă şi şi-a însuşit ideea, suma-record de 120 de milioane de euro.

Blatter, în calitate de preşedinte al FIFA în 2014 (cu ocazia Cupei Mondiale din Brazilia), ajunsese la o înţelegere cu inventatoriii spray-ului pentru a le achita 40 de milioane, la care, însă, se adaugă 15.000 de euro pentru fiecare joc în care spray-ul a fost folosit şi alte câteva amenzi.

O amendă a fost aplicată în 2017, pe când Gianni Infantino, actualul preşedinte al FIFA, era în funcţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spray,
fifa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici