Brest, provizoriu pe locul patru în Ligue 1 după victoria de la Nantes

Echipa surpriză a primelor etape din Ligue 1, Brest îşi continuă forma bună şi ocupă cel puţin provizoriu locul patru în clasamentul primei ligi franceze, după victoria obţinută duminică pe terenul lui Nantes (2-0), graţie golurilor marcate de Hugo Magnetti (50') şi Steve Mounié (57').

76 afișări
Imaginea articolului Brest, provizoriu pe locul patru în Ligue 1 după victoria de la Nantes

Brest, provizoriu pe locul patru în Ligue 1 după victoria de la Nantes

Pentru al treilea său meci la conducerea canarilor, Jocelyn Gourvennec a trebuit să se confrunte cu retragerea la încălzire a lui Marcus Coco, înlocuit cu Nicolas Pallois.

După omagiul adus lui Maxime, un suporter decedat înaintea victoriei cu Nisa (1-0) din urmă cu două săptămâni, prima repriză a fost dominată de oaspeţi, care au avut cele mai multe ocazii de poartă.

După pauză, la o centrare a lui Del Castillo, Brest a deschis scorul prin Hugo Magnetti, cu un voleu cu piciorul drept (50′). Oamenii lui Eric Roy aveau să dubleze rapid avantajul prin oportunistul Steve Mounié, după ce o lovitură de cap a lui Le Douaron a fost respinsă în faţă de Pedro Chirivella (57').

Cu această victorie, Brest ocupă provizoriu locul 4, la două puncte de podium, în detrimentul lui Lille, care primeşte duminică seara vizita lui PSG. La rândul lor, canarii au coborât pe locul 10, acum în faţa lui Le Havre, şi rămân sub ameninţarea lui Strasbourg, Metz şi Rennes, care îi pot depăşi dacă înving duminică.

Nantes a pierdut 18 meciuri în Ligue 1 în acest an (10 victorii şi tot atâtea remize), nicio echipă din prima ligă neavând mai multe înfrângeri în 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici