Briatore cere în justiţie daune de un milion de euro de la FIA

Fostul manager al echipei Renault, Flavio Briatore, solicită daune de cel puţin un milion de euro de la Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), ca urmare a cazului "Crashgate", a anunţat, joi, cotidianul The Guardian.

37 afișări
Imaginea articolului Briatore cere în justiţie daune de un milion de euro de la FIA

Briatore cere în justiţie daune de un milion de euro de la FIA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Briatore a fost suspendat pe viaţă din motorsport de către Consiliul Mondial al FIA, în data de 21 septembrie, după scandalul privind un accident de la Marele Premiu al statului Singapore din 2008.

Flavio Briatore a apelat la Tribunalul de Înaltă Instanţă din Paris, care va analiza acest caz la 24 noiembrie.

Briatore vrea, pe lângă daunele de cel puţin un milion de euro, anularea sancţiunii decise de Consiliul FIA, care în opinia sa nu a fost imparţial. Fostul oficial al echipei Renault va invoca, în instanţă, faptul că preşedintele FIA, Max Mosley, a fost "orbit de dorinţa excesivă de a se răzbuna" pe el.

Echipa Renault a primit o sancţiune cu suspendare - excludere timp de doi ani din F1, iar fostul său manager Flavio Briatore a fost suspendat pe viaţă din motorsport, aceste hotărâri fiind luate de Consiliul Mondial al FIA, în data de 21 septembrie, la Paris, în cazul scandalului accidentului provocat de Nelson Piquet jr. la Marele Premiu al statului Singapore din 2008. De asemenea, fostul director tehnic Pat Symonds a fost suspendat pe o perioadă de cinci ani. Pilotul Nelson Piquet Jr. nu a primit nicio sancţiune, deoarece a ajutat la elucidarea cazului.

Nelson Piquet Jr. şi tatăl acestuia, triplul campion mondial Nelson Piquet, i-au acuzat pe directorul tehnic Pat Symonds şi mai ales pe managerul echipei Renault, Flavio Briatore, că i-au solicitat pilotului să comită în mod voluntar un accident în timpul Grand Prix-ului statului Singapore din 2008, pentru a favoriza victoria coechipierului său, Fernando Alonso.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici