Briatore crede că Ferrari nu are şanse la titlu şi că are trebui să se concentreze pe sezonul 2012

Italianul Flavio Briatore, fost director al echipei Renault cu care Fernando Alonso a câştigat de două ori titlul mondial, a declarat că Ferrari nu are nicio şansă să câştige Campionatul Mondial în acest sezon şi că responsabilii scuderiei ar trebui să se concentreze deja pentru monopostul din 2012.

7 afișări

Cotidianul spaniol As menţionează că Flavio Briatore a făcut această apreciere ca urmare a rezultatelor înregistrate cu ocazia primului Grand Prix al sezonului, desfăşurat în Australia şi câştigat, duminică, de germanul Sebastian Vettel, de la Red Bull.

"Ar putea părea absurd, dar cred că Ferrari ar trebui să se concentreze deja pe maşina din 2012. Bineînţeles, echipa dispune de ingineri şi are mijloacele necesare, însă diferenţa de jumătate de secundă pe tur faţă de monoposturile Red Bull este o eternitate", a declarat Briatore pentru cotidianul finlandez Turun Sanomat.

Şi fostul campion mondial Niki Lauda a apreciat că sezonul a început greu pentru Ferrari şi Fernando Alonso, ţinând cont de faptul că monoposturile italienilor au fost mai lente decât cele ale competitorilor direcţi, Red Bull şi McLaren. "Următoarele trei etape vor fi vitale, iar scuderia italiană trebuie să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea performanţelor înainte de începerea traseului european", a spus Lauda.

Pilotul german Sebastian Vettel (Red Bull) a câştigat, duminică, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Australiei, el fiind urmat pe podium de britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) - locul doi, şi de rusul Vitali Petrov (Renault) - locul trei. Pe locul patru s-a clasat Fernando Alonso, al doilea pilot al echipei Ferrari, Felipe Massa, clasându-se pe locul 7.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici