Bryony Frost este cea mai de succes femeie-jocheu din istoria Marii Britanii

  • La nouă ani, Bryony Frost visa să devină jocheu şi călărea un măgăruş pe nume Nosey
  • Ea a câştigat numeroase competiţii, într-un sport dintre cele mai exclusiviste
  • În 2018 a avut un accident grav, fiind prinsă într-un meleu de cai şi jochei
  • Împreună cu calul Frodon a triumfat în prestigioasa cursa cu obstacole de la Cheltenham
80 afișări
Imaginea articolului Bryony Frost este cea mai de succes femeie-jocheu din istoria Marii Britanii

Bryony Frost este cea mai de succes femeie-jocheu din istoria Marii Britanii

Bryony Frost, 25 de ani, este o femeie-jocheu într-o lume a curselor de cai dominată de bărbaţi.

Cheltenham Festival, King George Chase şi Cheltenham  Gold Cup, sunt câteva dintre competiţiile câştigate de Bryony.

Tânăra a devenit un star într-un sport croit şi controlat de bărbaţi. Să reuşească în această lume croită pentru reprezentanţii sexului puternic nu a fost uşor. Dar chiar ea declară că, din fericire, caii nu ţin cont dacă eşti femeie sau bărbat, ci doar cât de bine îl struneşti. Iar Bryony a învăţat asta de la unul dintre cei mai buni profesori. Acesta e tatăl ei, Jimmy Frost, şi el câştigător de numeroase premii ca jocheu.

Cursa cu obstacole este una dintre cele mai periculoase pentru călăreţ. Căzăturile sunt frecvente, iar accidentările sunt serioase.

În 2018, la una dintre curse, peste Bryony s-au prăbuşit mai mulţi cai şi jochei. Şi-a fisurat vertebrele T8 şi T7, a avut probleme la stern, şi a avut găuri în pancreas şi ficat. După doar 4 luni a fost din nou în şaua calului ei preferat, Frondon. Iar de atunci o bună parte a masei de fani bărbaţi au început sa o privească cu alţi ochi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici