Bucurică: Suporterii dinamovişti înjunghiaţi la Roma erau români stabiliţi în Italia

Liderul galeriei dinamoviste, Elias Bucurică, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că suporterii răniţi în confruntarea cu fanii echipei Lazio Roma nu au făcut parte din grupul deplasat de la Bucureşti, ci sunt cetăţeni români stabiliţi în Italia.

5 afișări
Imaginea articolului Bucurică: Suporterii dinamovişti înjunghiaţi la Roma erau români stabiliţi în Italia

Bucurică: Suporterii dinamovişti înjunghiaţi la Roma erau români stabiliţi în Italia

"Nu sunt români plecaţi din ţară pentru meciul cu Lazio. Nu au făcut parte din grupul nostru. Sunt români stabiliţi acolo. Era un grup de români stabiliţi în Italia care au venit la meci. Am înţeles că totul s-a petrecut în oraş. Doi au venit la stadion şi ne-au spus că trei prieteni de-ai lor au fost înjunghiaţi în oraş şi au fost duşi la spital. Am vorbit cu nişte băieţi care au rămas şi astăzi în Italia şi am înţeles de la ei că într-adevăr ar fi fost bătuţi 3 sau 5 români. Mai multe nu ştiu pentru că nu au fost din grupul nostru. În rest nu s-a întâmplat nimic. Toţi cei care am plecat din Bucureşti nu am păţit nimic. La stadion nu au fost bătăi sau altceva", a spus liderul galeriei de la Peluza Cătălin Hâldan, Elias Bucurică.

300 de suporteri dinamovişti au plecat din Bucureşti printr-o excurise organizată cu două avioane de tip charter, alţii preferând transportul cu autocarul. Pe stadionul Olimpico din Roma, la partida Lazio-Dinamo, din preliminariile Ligii Campionilor au asistat aproximativ 1000 de suporteri dinamovişti, mulţi dintre ei fiind români stabiliţi în Italia.

Conform agenţiei Ansa, citată de AFP, cinci suporteri români au fost răniţi, marţi seară, la Roma, în timpul ciocnirilor cu fani italieni, înainte de meciul dintre Lazio şi Dinamo, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. În precedentul bilanţ se anunţase rănirea a trei persoane. Ciocnirile au avut loc în afara stadionului, susţine agenţia italiană. Cea mai gravă rănire vizează un bărbat în vârstă de 33 de ani, lovit la o coastă, care a fost spitalizat la un spital roman, Santo Spirito. Un al doilea suporter a primit îngrijiri tot la acest spital pentru o lovitură de cuţit la un picior. Ceilalţi trei suporteri, cu vârste cuprinse între 16 şi 37 de ani, au primit îngrijiri la clinica Gemelli.

Echipa Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, marţi seară, pe stadionul Olimpico, în compania formaţiei Lazio Roma, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici