Bucurie pe stadioanele din Anglia. O interdicţie care datează din 1989 va fi anulată în 2022

  • După mai bine de 25 de ani, fanii englezi vor putea urmări din nou meciurile în picioare, aşa cum au cerut într-o petiţie din 2018.
  • Programul-pilot va începe din 2022 şi va ţine până la finele sezonului din Premier League şi Championship, primele două divizii ale fotbalului din Anglia.
1264 afișări
Imaginea articolului Bucurie pe stadioanele din Anglia. O interdicţie care datează din 1989 va fi anulată în 2022

Fanii din Premier League şi Championship, primele două divizii ale fotbalului englez, vor putea reveni la vechiul obicei de a a urmări meciurile în picioare, în anumite zone ale stadioanelor, în siguranţă.

Se va întâmpla de la 1 ianuarie 2022, ca parte a unui proiect-pilot şi numai după ce vor fi respectate o serie de condiţii prealabile. Abia atuncim guvernul britanic va face bilanţul.

Aceasta este o mini-revoluţie a modului de a trăi stadionul de către fanii englezi, dorită de britanici atât de mult încât în ​​2018 o petiţie online pentru revizuirea stării de siguranţă depăşise cu mult 100.000 de semnături.

Reintroducerea zonelor în care se va putea bucura de vizionarea partidelor în picioare este punctul de plecare al unei cercetări efectuate în sezonul 2019-20, înainte de începerea pandemiei, privind siguranţa pe stadioane.

Ar însemna ridicarea unei interdicţii în vigoare de peste 25 de ani, introdusă pentru primele două ligi în urma dezastrului din Hillsborough din 1989, care a dus la moartea a 97 de fani ai Liverpool.

Cluburile vor trebui să ceară să se alăture programului până pe 6 octombrie: oricine primeşte aprobarea va putea testa zonele de siguranţă în picioare începând de la Anul Nou până la sfârşitul sezonului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici