Cadavrul fostului rutier Franco Ballerini va fi exhumat pentru autopsie

Cadavrul fostului rutier Franco Ballerini, care a decedat în februarie 2010, la un raliu, va fi exhumat pentru efectuarea unei autopsii, la 2 martie, a decis procurorul din Pistoia, Luigi Boccia, informează AFP.

8 afișări

Medicii legişti urmează să constate dacă există fracturi ale coloanei vertebrale sau la gât, care ar fi putut fi provocate de un şoc cauzat de proasta funcţionare a sistemelor de siguranţă. În urma autopsiei se va afla dacă protecţia pentru zona gâtului şi centura de siguranţă au funcţionat.

Autopsia va avea loc într-o sală special amenajată la cimitirul din Casalguidi.

Fostul rutier italian Franco Ballerini, în vârstă de 45 de ani, câştigător al cursei Paris-Roubaix în 1995 şi 1998, a murit, la 7 februarie 2010, în urma unui accident survenit la un raliu automobilistic disputat la Larciano. Ballerini era pasionat de curse automobilistice şi a fost victima unui accident în timp ce participa la un raliu în calitate de copilot.

Ballerini era, din 2001, selecţioner al echipei Italiei de ciclism pe şosea pentru Campionatele Mondiale şi Jocurile Olimpice. Sub conducerea sa, italienii au câştigat patru titluri mondiale - Mario Cipollini (2002), Paolo Bettini (2006, 2007) şi Alessandro Ballan (2008) - precum şi o medalie de aur la JO de la Atena prin Paolo Bettini (2004).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici