Calancea, aur la aruncat şi bronz la total la CM de haltere

Sportivul Valeriu Calancea a devenit campion mondial la stilul aruncat şi a cucerit medalia de bronz la total, sâmbătă, la categoria 94 de kilograme, în cadrul Campionatului Mondial de haltere ce se desfăşoară în Turcia.

39 afișări
Imaginea articolului Calancea, aur la aruncat şi bronz la total la CM de haltere

Calancea, aur la aruncat şi bronz la total la CM de haltere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valeriu Calancea şi-a adjudecat titlul mondial cu o performanţă de 220 kg, el ratând la ultima încercare (226 kg), când deja îşi asigurase prima poziţie.

În proba de smuls, Calancea a ocupat locul 5, cu 177 de kilograme, însă la totul şi-a adjudecat medalia de bronz, cu o performanţă de 397 kg.

România a mai câştigat două medalii la această ediţie a Campionatelor Mondiale de haltere, prin Ninel Miculescu, care şi-a adjudecat argintul şi bronzul la categoria 69 kg.

Vineri, la categoria 85 kilograme, sportivul român Gabriel Sancraian s-a clasat pe locul 6, cu 201 kg la proba de aruncat, pe locul 6 la smuls, cu 165 kg, şi pe locul 7 la total, cu 366 de kilograme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici