Camelia Begu a fost învinsă de Pavliucenkova în finala Kremlin Cup. Ce a declarat românca după meci

Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 61 WTA, a pierdut, duminică, finala turneului Kremlin Cup de la Moscova, fiind învinsă, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-1, de sportiva rusă Anastasia Pavliucenkova, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 6.

338 afișări
Imaginea articolului Camelia Begu a fost învinsă de Pavliucenkova în finala Kremlin Cup. Ce a declarat românca după meci

Camelia Begu a fost învinsă de Pavliucenkova în finala Kremlin Cup

Irina Begu: A fost o săptămână foarte bună pentru mine şi sper să revin la Moscova

Jucătoarea Irina-Camelia Begu, care a pierdut duminică finala turneului Kremlin Cup, a declarat imediat după meciul cu Anastasia Pavliucenkova că a avut o săptămână foarte bună şi că speră să revină la Moscova.

"Vreau să o felicit pe Anastasia şi să îi urez succes în continuare. A fost o săptămână foarte bună pentru mine şi sper să revin aici. Vreau să le mulţumesc sponsorilor, fără care nu ar fi astfel de turnee, şi echipei mele. Aţi fost alături de mine tot timpul", a afirmat românca, vizibil emoţionată pe finalul discursului.

Învingătoarea din finală, Anastasia Pavliucenkova, a felicitat-o la rândul său pe Begu: "Vreau să te felicit. Ai avut un turneu uimitor şi a fost un meci foarte dificil".

Meciul a durat două ore şi 29 de minute.

Participarea în finala de simplu de la Moscova este cea mai importantă performanţă din cariera Irinei Begu. Românca a câştigat în 2014 două titluri la dublu, la Seul (turneu cu premii de 500.000 de dolari) şi la Rio de Janeiro (turneu cu premii de 250.000 de dolari). Ea s-a mai impus la dublu la Hobart în 2012 (turneu cu premii de 220.000 de dolari) şi la 's-Hertogenbosch în 2013 (turneu cu premii de 235.000 de dolari).

Irina-Camelia Begu are în palmares un singur titlu de simplu WTA, cel obţinut la Taşkent, în 2012 (turneu cu premii de 220.000 de dolari).

La Moscova, Begu a participat şi în proba de dublu, alături de australianca Arina Rodionova, cele două fiind eliminate în sferturile de finală. Românca şi australianca au obţinut pentru participare 100 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 5.600 de dolari.

La simplu, Irina-Camelia Begu a trecut în primul tur de croata Donna Vekici, în runda secundă de sportiva rusă Ekaterina Makarova (cap de serie numărul 2), în sferturile de finală de Ţvetana Pironkova din Bulgaria şi în semifinale de jucătoarea cehă Lucie Safarova, a patra favorită.

Begu şi Pavliucenkova, învingătoarea din finală, au mai fost adversare o singură dată, în sferturile ediţiei din 2013 a turneului de la Seul, meci câştigat tot de rusoaică, scor 6-2, 6-2.

Pentru participarea în finală, Begu a obţinut 64.000 de dolari şi 305 puncte WTA.

Ediţia din 2013 a turneului de la Moscova a fost câştigată de Simona Halep.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici