Camelia Potec despre proiectul său: Sper ca printre copiii selecţionaţi să găsim campionii de mâine ai României

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că speră ca printre cei 24 de copii selecţionaţi în urma concursului care îi poartă numele să găsească viitorii campioni ai României.

140 afișări
Imaginea articolului Camelia Potec despre proiectul său: Sper ca printre copiii selecţionaţi să găsim campionii de mâine ai României

Camelia Potec (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Este foarte important ca sportivii care îşi doresc performanţe să aibă cadrul necesar pentru a se antrena, începând cu o locaţie adecvată, un echipament profesionist, antrenori calificaţi şi, bineînţeles, susţinere morală. Ne punem mari speranţe în juniorii calificaţi şi suntem convinşi că pe viitor vor aduce multe medalii ţării noastre. Nu toţi aceşti 24 de copii sunt campioni astăzi, dar sunt şanse foarte mari ca ei să devină campionii de mâine ai României. Ei au fost aleşi nu după rezultatele din concursurile anterioare la care au participat, ci după stilul lor de înot. Sunt ferm convinsă că aceşti 24 de copii vor ajunge acolo sus. Noi îi vom sprjini pentru asta", a declarat Potec, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2004.

Proiectul intitulat "Camelia Potec. În căutarea viitorilor campioni" oferă unui număr de 24 de copii echipamente sportive, cantonamente de pregătire la bazinul de dimensiuni olimpice din cadrul Stejarii Country Club şi sesiuni de consiliere psihologică, individuale şi de grup, pentru pregătirea morală a acestora. "Categoriile de vârstă au fost 9, 10 şi 11 ani. Au fost selecţionaţi câte patru fete şi patru băieţi pentru fiecare categorie de vârstă. Iar susţinerea este pentru un an. Sperăm să selecţionăm în fiecare an câte 24 de copii talentaţi în cadrul acestui proiect. Ei vor rămâne să se pregătească la cluburile de unde vin, iar noi încercăm să le oferim separat ajutor pentru a se pregăti în condiţii mai bune. Acum are loc un prim cantonament, iar zilele trecute au avut şi un curs cu un psiholog, pentru că e important să vedem cât de motivaţi sunt să ajungă sus. Nu este suficent să ai calităţi fizice şi talent, este nevoie şi de ambiţie şi seriozitate în antrenament. Cantonamentul actual durează o săptămână, apoi va mai avea loc încă unul. Nu am stabilit data, dar va fi de două săptămâni într-o vacanţă şcolară", a menţionat preşedintele FRNPM.

În urma concursului naţional de înot "Camelia Potec. În căutarea viitorilor campioni" care a reunit un număr de 250 de participanţi, au fost selectaţi 24 de copii cu vârste între 9 şi 11 ani, fete şi băieţi, care s-au remarcat în cadrul competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici