Campioana CSU Ploieşti va juca în FIBA Eurocup

Campioana la baschet masculin CSU Ploieşti a anunţat, luni, că va evolua în sezonul 2013-2014 în FIBA Eurocup, a doua competiţie valorică europeană al cărei număr de echipe participante a fost extins, de la 32 la 48.

106 afișări
Imaginea articolului Campioana CSU Ploieşti va juca în FIBA Eurocup

Campioana CSU Ploieşti va juca în FIBA Eurocup (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Suntem nespus de încântaţi că ULEB (n.r. - co-organizatorul competiţiei, alături de FIBA) cântăreşte în mod obiectiv performanţele interne şi felul în care echipa noastră s-a comportat în întrecerile europene. În ultima săptămână ne-am axat exclusiv asupra completării dosarului de înscriere. Suntem campionii en-titre ai României şi vrem să reprezentăm Liga Naţională la cel mai înalt nivel", a declarat preşedintele grupării prahovene, Ionuţ Georgescu.

Oficialii campioanei speră că renovarea Sălii Olimpia din Ploieşti să fie gata la timp, pentru a-şi putea juca meciurile pe teren propriu, iar dacă nu, iau în considerare varianta Bucureşti, la Sala Dinamo.

"Ne dorim să revenim la Ploieşti printr-un meci în EuroCup şi, astfel, să le mulţumim suporterilor noştri pentru cei doi ani în care au făcut naveta, în mod constant, la Brazi. Atât Sala Olimpia, cât şi nouă arenă a clubului Dinamo au primit undă verde din partea ULEB, totul depinde de felul în care se vor concretiza lucrările de renovare la Ploieşti", a mai spus Georgescu.

Cele 48 de echipe participante în sezonul 2013-2014 al EuroCup vor fi împărţite în două conferinţe, după criterii geografice, urmând a forma opt grupe de câte şase formaţii. Primele trei clasate din fiecare grupă se vor califica în faza 16-imilor, în care se vor afla şi opt echipe provenite din Euroligă, necalificate în fazele superioare ale celei mai puternice întreceri continentale.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la începutul lunii octombrie, prima etapă urmând să se dispute două săptămâni mai târziu.

CSU Ploieşti a mai jucat în FIBA Eurocup, tot graţie unei invitaţii, în sezonul 2007-2008, când nu a reuşit să treacă de grupe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici