Campioană mondială de atletism în 2013, depistată pozitiv la testul doping

Fosta campioană mondială de atletism în proba de 1.500 de metri, Abeba Aregawi, a fost depistată pozitiv la un test doping, anunţă Federaţia Suedeză de Atletism (SFIF).

296 afișări
Imaginea articolului Campioană mondială de atletism în 2013, depistată pozitiv la testul doping

Campioană mondială de atletism în 2013, depistată pozitiv la testul doping

Testul a fost făcut la începutul acestui an la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF). "Trebuie să anunţăm cu consternare şi cu extremă dezamăgire această veste. Respingem categoric orice formă de a trişa, orice formă de doping. Avem toleranţă zero, este total inacceptabil ce s-a întâmplat. Din cauză că am declanşat o investigaţie, nu putem dezvălui substanţa pe care a folosit-o sportiva. Ea este suspendată provizoriu, începând din acest moment", a declarat Stefan Olsson, secretarul general al SFIF.

Deşi oficialii federaţiei refuză să dea detalii, ziarul suedez Aftonbladet a scris că expertul medical al federaţiei, Ake Andren-Sandberg, a confirmat faptul că Aregawi a fost testată pozitiv pentru meldonium, o substanţă interzisă în sport la începutul anului, chiar înainte de testul doping.

Născută în Etiopia, Abeba Aregawi (25 de ani) a concurat pentru ţara sa natală la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012. Un an mai târziu, la Moscova, a devenit campioană mondială în proba de 1.500 de metri, o probă la care România a obţinut un titlu olimpic prin Paula Ivan (1988) şi unul mondial prin Gabriela Szabo (2001).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici