Campioană mondială şi olimpică la ciclism: Lance Armstrong este o fiinţă dezgustătoare

Britanica Nicole Cooke, campioană mondială şi olimpică la ciclism pe şosea în 2008, care şi-a anunţat luni retragerea din activitate, a declarat că americanul Lance Armstrong este "o fiinţă dezgustătoare" şi fără etică.

664 afișări
Imaginea articolului Campioană mondială şi olimpică la ciclism: Lance Armstrong este o fiinţă dezgustătoare

Nicole Cooke (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceea ce a spus Lance Armstrong (n.r. - în interviul acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey) arată că el trăia în propria lui lume oribilă. Dacă încerca să se convingă cu astfel de argumente, nu are etică, este o fiinţă dezgustătoare. Trist este că multor rutieri corecţi li s-au furat carierele astfel. Oricum probabil nu îi vom vedea pe acei oameni răzbunaţi. Nu cred că Armstrong înţelege nivelul a ceea ce a făcut şi faptul că a afectat atât de mulţi oameni", a spus Cooke la BBC Radio Five Live, informează The Independent.

Nicole Cooke a precizat că nu are aşteptări de la a doua parte a interviului lui Armstrong. "Pentru mine este o pantomimă. Lance Armstrong ar fi trebuit să ajungă la tribunal, nu pe canapeaua realizatoarei Oprah Winfrey", a adăugat fosta sportivă.

Americanul Lance Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru. El a răspuns "da" atunci când realizatoarea TV Oprah Winfrey l-a întrebat dacă s-a dopat în timpul celor şapte victorii la Turul Franţei (1999-2005), într-un prim interviu acordat după ce a fost radiat pe viaţă din ciclism.

Armstrong s-a declarat "dezamăgit" că s-a dopat. "Totul este din vina mea", a spus el. Celebrul ciclist a precizat că i-ar fi fost imposibil să câştige şapte ediţii consecutive ale Turului Franţei (1999-2005) fără să se dopeze. El a recunoscut că a făcut transfuzii sangvine, a luat testosteron, cortizon şi hormoni de creştere. El a mai spus că nu şi-a forţat niciun moment coechipierii să se dopeze şi că niciodată nu a avut sentimentul că trişează. Lance Armstrong a mai spus că nu s-a dopat la ediţiile Turului Franţei din 2009 şi 2010.

"Nu vreau să acuz pe altcineva, eu singur am luat aceste decizii şi stau astăzi aici pentru a recunoaşte şi pentru că regret. Oamenii au tot dreptul să se simtă trădaţi. Este vina mea. Unele personalităţi dispar complet, dar eu vreau să-mi petrec restul vieţii încercând să recâştig încrederea şi să-mi cer iertare apoi. Nu am simţit că trişez. Definiţia acestui cuvânt este a câştiga un avantaj asupra unui rival sau duşman. Nu am văzut lucrurile aşa. Am văzut totul ca pe o modalitate de lupta cu arme egale", a spus Armstrong.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici