Campion olimpic la patinaj artistic, cu mâinile şi picioarele amputate după o pneumonie severă

Campionului olimpic rus la patinaj artistic Roman Kostomarov i-au fost amputate picioarele după un caz grav de pneumonie, a anunţat ziarul Izvestia.

3817 afișări
Imaginea articolului Campion olimpic la patinaj artistic, cu mâinile şi picioarele amputate după o pneumonie severă

Wikipedia Commons

Kostomarov, în vârstă de 46 de ani, care a cucerit aurul alături de Tatiana Navka la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006 de la Torino, a ajuns la spital pe 10 ianuarie, după ce s-a plâns de slăbiciune şi dureri în piept.

El a fost diagnosticat cu septicemie şi pneumonie şi a fost internat la terapie intensivă şi conectat la un ventilator.

Kostomarov şi-a pierdut complet un picior, iar o parte din călcâi şi degetele de la celălalt picior au trebuit să fie îndepărtate, potrivit Izvestia, citat de Reuters.

De asemenea, el a fost de acord să i se amputeze degetele, potrivit ziarului.

Starea sa este în continuare gravă.

Născut la Moscova, Kostomarov a început să patineze la vârsta de 9 ani. Kostomarov şi Navka au fost campioni mondiali de două ori şi campioni europeni de trei ori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici