Campionatul de hochei pe gheaţă din Rusia a fost amânat, în urma accidentului aviatic

Debutul campionatului de hochei pe gheaţă din Rusia a fost amânat, după ce un avion de linie Yakovlev 42, în care se afla echipa Lokomotiv Iaroslavl, s-a prăbuşit, miercuri, în apropierea aeroportului din Iaroslavl, provocând moartea a 44 dintre cele 45 de persoane aflate la bord.

286 afișări
Imaginea articolului Campionatul de hochei pe gheaţă din Rusia a fost amânat, în urma accidentului aviatic

Campionatul de hochei pe gheaţă din Rusia a fost amânat, în urma accidentului aviatic (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Campionatul naţional de hochei pe gheaţă ar fi trebuit să înceapă astăzi. Primul meci al etapei, dintre campioana Ufa şi vicecampioana Mîtişi a fost întrerupt cu cinci minute înainte de finalul primei părţi, la aflarea veştii despre tragicul accident.

Oficialii Ligii Continentale de Hochei din Rusia au decis să amâne restul meciurilor pentru o dată ce va fi anunţată ulterior.

Avionul de tip Yak-42 s-a prăbuşit la doi kilometri de aeroportul Tulocina din Iaroslavl. Avionul s-a prăbuşit la ora locală 16.05 (15.05, ora României), imediat după decolarea în direcţia Minsk (Belarus), unde echipa de hochei Lokomotiv Iaroslavl avea meci.

Potrivit site-ului Ligii Continentale de Hochei, antrenorul echipei este canadian, Brad McCrimmon, iar Lokomotiv are în componenţă şi un jucător suedez (Stefan Liv), trei cehi (Josef Vasicek, Jan Marek şi Karel Rachunek) şi un slovac (Pavol Demitra). Autorităţile ruse nu au publicat numele persoanelor care erau la bord. Echipa Lokomotiv Iaroslavl a terminat campionatul precedent pe locul trei în Rusia.

Lokomotiv Iaroslav evoluează în Kontinental Hockey League, o competiţie care reuneşte 20 de echipe din Rusia, şi câte una din Slovacia, Letonia, Kazakhstan şi Belarus.

Lokomotiv Iaroslav, club înfiinţat în 1949, a câştigat campionatul Rusiei de trei ori (1997, 2002, 2003), competiţie care nu mai este organizată începând din 2008, când a fost înfiinţată Kontinental Hockey League.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici