Campionatul Mondial de baschet şi-a schimbat denumirea în Cupa Mondială

Forul internaţional de profil (FIBA) a anunţat schimbarea denumirii Campionatului Mondial în Cupa Mondială, începând cu ediţia din 2014, care va fi găzduită de Spania.

449 afișări
Imaginea articolului Campionatul Mondial de baschet şi-a schimbat denumirea în Cupa Mondială

Campionatul Mondial de baschet şi-a schimbat denumirea în Cupa Mondială (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax foto)

FIBA a lansat noul concept, "FIBA Basketball World Cup 2014", joi seară, la Madrid, în cadrul unei reuniuni la care au luat parte şi preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, însoţită de secretarul general Dan Berceanu. Peste 400 de invitaţi din întreaga lume au asistat la ceremonia FIBA, al cărei preşedinte Yvan Mainini şi secretarul general Patrick Baumann au vorbit despre noul concept.

"Noua denumire este mai simplă şi are rezonanţă. Toată lumea ştie despre Cupa Mondială. În acest fel, noua denumire va reflecta prestigiul competiţiei noastre, recunoscută în intreaga lume, ca fiind una dintre cele mai importante evenimente sportive mondiale, alături de FIFA World Cup sau Rugby World Cup. În cadrul galei de la Madrid a fost prezentat şi logo-ul competiţiei din 2014, inspirat de conceptul Basketball dance şi respectând paleta de culori prezente în sigla FIBA, realizarea acesteia fiind un omagiu adus celebrului pictor spaniol Pablo Picasso", potrivit unui comunicat al FR Baschet.

Cupa Mondială din 2014 va fi găzduită de Spania, în oraşele Madrid, Barcelona, Bilbao, Sevilia, Granada şi Las Palmas, din Gran Canaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici