Campionii mondiali, campioni şi la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

În urmă cu câteva ore s-a încheiat cel mai puternic concurs european de baschet 3 la 3 desfăşurat până acum in 2013, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger by Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball, www.youtube.com/SportArena).

51 afișări
Imaginea articolului Campionii mondiali, campioni şi la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Campionii mondiali, campioni şi la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Echipa Basket 3x3 Novi Sad din Serbia, având în componenţă aceeaşi jucători care anul trecut au cucerit la Arena titlul mondial la baschet 3la3, s-a impus în cea de-a doua ediţie a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger by Sport Arena Streetball. 

Sârbii au învins în finala turneului care s-a disputat în Piaţa Universităţii echipa românească Sălăjean Hustlers cu scorul de 11-9. Ei au fost recompensaţi pentru performanţa lor cu un cec în valoare de 4.000 de dolari şi s-au calificat pentru FIBA 3x3 World Tour Master de la Praga.

Băieţii de la Hustlers au condus cu şase puncte la jumătatea meciului, scor 8-2, dar nu au mai reuşit să fie la fel de lucizi pe final de meci, cedând teren şi permiţându-le adversarilor să revină şi să întoarcă soarta meciului.

România a avut două reprezentate pe podium. Pe lângă cei de la Hustlers, pe treapta a treia, la egalitate cu ruşii de la Incotec St. Petersburg au urcat cei de la Fitness Club. Astfel, cu doua medalii obţinute la cel mai puternic turneu de 3la3 din Europa pana in acest moment, putem spune ca baschetul 3la3 romanesc rămâne la un nivel înalt in Europa.

Celelalte două echipe româneşti s-au oprit în faza sferturilor de finală, nu înainte ca cei de la Choco Loco să câştige, în grupe, bătălia cu turcii de la Spartak Boskova sub atenta supraveghere a lui Mihai Viteazul, care a primit cadou o victorie la aniversarea a 420 de ani de la instalarea pe tronul Ţării Româneşti.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger a adunat la start 16 echipe din10 ţări europene, 64 dintre cei mai buni baschetbalişti 3la3 din Europa fiind prezenţi la turneul din Piaţa Universităţii.

Show-ul a fost întreţinut de Da Move Crew din Italia, care au adus aminte prin spectacolul oferit de magicienii de la Harlem Globetrotters si de vicecampioanele europene, majoretele echipei din Targoviste.

Cei mai buni dunkeri români s-au întrecut pentru un premiu special în concursul de slam dunk. Câştigător a fost Vlad Muscurel care va reprezenta România la Mastersul FIBA de la Praga în acelaşi concurs FIBA 3x3 World Tour Master.

Premierea echipelor a fost efectuată de Virgil Stănescu, care a anunţat în premieră la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger că va evolua pentru Steaua Baschet în sezonul următor al Ligii Naţionale de Baschet, de Ştefan Săndulache, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti si de Svetlana Drăguşin, antrenor federal si oficial al Federaţiei Romane de Baschet.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger by Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball, www.youtube.com/SportArena) a fost organizat de către Sport Arena şi ACS Sport Promotion cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, al Ministerul Tineretului şi Sportului şi al Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici