Campionul mondial Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Qatarului

Campionul mondial Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Qatarului. Max Verstappen a obţinut victoria în Marele Premiu al Qatarului în faţa lui Oscar Piastri şi Lando Norris.

126 afișări
Imaginea articolului Campionul mondial Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Qatarului

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Verstappen a pornit din pole position, iar cea mai mare provocare pentru poziţia de lider a venit în primul tur, când maşinile Mercedes ale lui George Russell şi Lewis Hamilton în încercarea de a-l depăşi s-au ciocnit imediat după start. Hamilton a abandonat după ce a ieşit în decor în urma contactului cu Russell în virajul 1. Britanicul a reuşit să revină şi să termine pe locul patru pentru Mercedes.

La aproximativ 24 de ore după ce şi-a asigurat al treilea titlu mondial, Max Verstappen a menţinut ritmul şi a câştigat Marele Premiu al Qatarului, o cursă marcată de limitele impuse de Pirelli (maxim 18 tururi pe set de pneuri), dar şi de cele ale circuitelor.

Acest lucru a dus la mai multe opriri la boxe şi penalizări, dar nu l-a împiedicat pe pilotul Red Bull să obţină a 14-a victorie în acest sezon în 17 curse.

Ca şi în Japonia, cele două McLaren-uri au completat podiumul, dar de data aceasta, Oscar Piastri, câştigătorul sprintului de sâmbătă, a terminat în faţa lui Lando Norris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici