Campionul paralimpic Eduard Novak lansează prima academie de ciclism din estul Europei

Campionul paralimpic Eduard Novak va lansa, joi, la Miercurea Ciuc, prima academie specializată în ciclism din estul Europei, sub denumirea de Novak Cycling Academy, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

289 afișări
Imaginea articolului Campionul paralimpic Eduard Novak lansează prima academie de ciclism din estul Europei

Campionul paralimpic Eduard Novak lansează prima academie de ciclism din estul Europei (Imagine Sebastian Tataru / Mediafax Foto)

Academia va fi inaugurată chiar de Ziua Copilului, printr-un concurs de îndemânare pentru micuţii biciclişti. Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Majlath Gusztav Karoly şi este adresat oricărui sportiv amator sau profesionist.

"Avem deja 17 copii şi tineri care s-au înscris la Academie. Pentru primul an avem un target de 30 de sportivi, urmând ca apoi să creştem numărul de locuri la 50 de persoane. Este un proiect pilot foarte important pentru viitorul ciclismului din România deoarece poate deveni un exemplu de urmat şi pentru alte judeţe. Avem sprijinul Primăriei din Miercurea Ciuc şi a Consiliului Judeţean Harghita, care au înţeles ce beneficii majore poate aduce pentru întreaga comunitate o astfel de iniţiativă", precizează Eduard Novak.

Singurul campion paralimpic din istoria României are ca obiectiv cooptarea şi selecţia unui număr de 50 de copii, pe care să îi ducă spre marea performanţă în următorii 12 ani.

Sportivii Academiei Novak vor fi pregătiţi nu doar pe plan sportiv, ci şi pe latura socială şi mentală cu ajutorul unor experţi în fiecare domeniu. Copiii vor căpăta noţiuni despre menţinerea unei vieţi sănătoase, de asemenea vor fi ajutaţi să dobândească cunoştiinţe de nutriţie, cum să se pregătească atât fizic cât şi psihic la antrenamente şi concursuri.

Cu ocazia lansării Academiei Novak, singura grupare continentală din România îşi va prezenta în faţa fanilor echipa pentru sezonul 2017. Ciucanii îşi schimbă denumirea în Tuşnad DRAG Cycling Team (TDCT), odată cu semnarea unui parteneriat cu un important producător de biciclete din Bulgaria. Din echipă vor face parte rusul Leonid Krasnov (29 ani) şi rutierii naţionalei Argentinei, Hugo Velaszquez (24 ani), Facundo Lezica (25 ani) şi Ruben Ramos (24 ani).

Fost component al unei Pro-continentale, Krasnov a reuşit deja un rezultat de top pentru TDCT, obţinând săptămâna trecută un loc 2 în ultima etapă din Gemenc Grand Prix.

Din echipa continentală vor mai face parte Eduard Novak (40 ani), Sebestyén Szabolcs (25 ani), Laszlo Peter (18 ani), Norbert Szabó (23 ani) şi Csaba Bartha (23 ani). Staff Tehnic: Cristiano Valoppi (director sportiv), Tamas Csiksaky şi Nandor Lazar (mecanici&assistant Sports Director).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici