Canada, deţinătoarea trofeului, eliminată din Cupa Davis de Finlanda

Domnia Canadei în calitate de campioană a Cupei Davis a fost întreruptă de outsiderii Finlandei, care au produs o mare surpriză în prima zi a optimi de finală, marţi sera, la Malaga.

151 afișări
Imaginea articolului Canada, deţinătoarea trofeului, eliminată din Cupa Davis de Finlanda

Canada, deţinătoarea trofeului, eliminată din Cupa Davis de Finlanda

Încurajaţi de mii de fani finlandezi, Otto Virtanen şi Harri Heliovaara au învins cu 7-5, 6-3 pe Vasek Pospisil şi Alexis Galarneau şi au calificat Finlanda pentru prima dată în semifinale.

Milos Raonic, care participă pentru prima dată după cinci ani, a oferit Canadei startul perfect, după ce a dispus cu 6-3, 7-5 de finlandezul Patrick Kaukovalta, slab clasat, graţie a 18 aşi.

Ambele echipe au fost afectate de accidentări, jucătorul canadian Felix Auger-Aliassime, cel mai bine clasat, neputând intra pe teren, în timp ce numărul unu finlandez, Emil Ruusuvuori, a fost şi el exclus.

Dar Virtanen, aflat pe locul 171 în clasament, a ieşit în evidenţă pentru ţara sa cu o victorie impresionantă în faţa colegului său Gabriel Diallo, în vârstă de 22 de ani, pentru a reface egalitatea şi a duce confruntarea în meciul decisiv de dublu.

Virtanen a produs din nou un tenis de calitate, în timp ce speranţele Canadei au fost ruinate de o accidentare a lui Pospisil.

Un break în al optulea game din setul al doilea s-a dovedit a fi suficient şi Finlanda a obţinut victoria pentru a stabili o confruntare mai târziu în această săptămână cu Cehia sau cu Australia, vicecampioana de anul trecut.

Turneul Final Eight continuă miercuri, cu Cehia împotriva Australiei, când organizatorii, Federaţia Internaţională de Tenis, vor spera ca atmosfera să fie la fel de plăcută ca în prima bătălie a săptămânii.

Modificările aduse formatului competiţiei istorice în ultimii ani, în urma unei alianţe, acum dizolvate, cu compania spaniolă de investiţii Kosmos, nu au fost pe placul tuturor, tradiţionalele meciuri "acasă şi în deplasare" fiind în mare parte înlocuite.

Dar preşedintele ITF, David Haggerty, a declarat că noul format, care cuprinde calificări repartizate în patru oraşe în septembrie pentru a determina cele opt finaliste de la Malaga, este cea mai bună formulă.

"Formatul "acasă şi în deplasare" nu va funcţiona, iar jucătorii ne-au spus acest lucru în trecut", a declarat el pentru BBC Sport.

"Nu ar fi o competiţie bună dacă ne-am întoarce la formatul „acasă şi în deplasare”. Uneori, cele mai puternice voci nu sunt întotdeauna majoritare".

Publicul de marţi, aproape epuizat, a oferit cu siguranţă genul de atmosferă care a lipsit din păcate în unele meciuri din septembrie, iar fanii finlandezi, dintre care mulţi sunt rezidenţi în Spania, vor fi din nou în acţiune vineri.

"Evident, este un moment extraordinar acum, astăzi, şi încă nu este timpul să sărbătorim. Avem şansa de a merge şi mai departe", a declarat căpitanul Finlandei, Jarkko Nieminen.

"Cu acest sentiment grozav şi cu această încredere, este foarte plăcut să păşim pe teren vineri. Este incredibilă întreaga călătorie cu aceşti băieţi de când am început ca şi căpitan".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici