Cancelarul german marchează numărătoarea inversă de un an pentru Euro 2024

Cancelarul german Olaf Scholz a marcat miercuri începutul numărătorii inverse de un an până la Euro 2024, prezentând o competiţie pe care a numit-o "meciul de acasă pentru Europa" - un eveniment care, speră gazdele, va fi un exemplu de organizare durabilă.

563 afișări
Imaginea articolului Cancelarul german marchează numărătoarea inversă de un an pentru Euro 2024

Sursa foto: Mediafax Foto

Germania va găzdui turneul între 14 iunie şi 14 iulie 2024 în 10 oraşe, fără a fi necesară construirea de noi stadioane.

"Mă bucur că suntem cu toţii aici pentru a începe entuziasmul şi că totul funcţionează şi că obţinem şi rezultate bune", a spus Scholz.

Cancelarul, care ţinea în mână un tricou cu sloganul "un meci acasă pentru Europa", a fost însoţit, printre alţii, de ministrul de interne Nancy Faeser, de preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) Bernd Neuendorf şi de directorul turneului Philipp Lahm, în grădina cancelariei şi cu trofeul în faţa lor.

Germania dispune de numeroase locaţii care găzduiesc în mod regulat evenimente internaţionale, de la Allianz Arena a lui Bayern Munchen la Signal Iduna Park a Borussiei Dortmund, ambele redenumite pentru acest turneu.

Allianz Arena, care va fi redenumită în Munich Football Arena în timpul turneului, va găzdui meciuri pentru al doilea Euro consecutiv, după ce a fost singura locaţie germană în timpul organizării pan-europene a Euro 2020, care a avut loc în 2021 din cauza pandemiei.

Köln, Stuttgart, Frankfurt, Dusseldorf, Hamburg, Gelsenkirchen, Leipzig şi Berlin vor găzdui, de asemenea, meciuri anul viitor.

"Acesta va fi un campionat european masculin foarte special, deoarece putem desfăşura structuri care există deja", a declarat Scholz. "Asta este ceva special, că nu este nevoie să construim totul. Stadioanele sunt acolo, transportul public poate face faţă numărului mare de participanţi".

Şeful DFB, Neuendorf, a văzut, de asemenea, mari beneficii potenţiale pentru cluburile de amatori, asociaţia sa fiind cea mai mare din lume, cu peste şapte milioane de membri înregistraţi.

"Este important pentru sportul din Germania în general. Avem tendinţa de a ne concentra puternic de multe ori pe fotbalul profesionist... dar acest turneu trebuie să se extindă pe scară largă şi mai ales pe cele 25.000 de cluburi pe care le avem în Germania. Acest entuziasm trebuie să se răsfrângă şi asupra amatorilor", a declarat Neuendorf. Acesta va fi primul turneu major de fotbal din ţară de la Cupa Mondială din 2006, care a stârnit un val de entuziasm în întreaga ţară şi care este amintit cu drag ca fiind "basmul verii".

Peste un milion de oameni se înghesuiau în fan zone-urile din întreaga ţară pentru a urmări meciurile.

Germania de Vest a găzduit Campionatul European în 1988.

Finala turneului va avea loc pe 14 iulie pe Stadionul Olimpic din Berlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici