Canotaj. România a dat lovitura la Europenele de juniori: 5 medalii de aur şi una de argint

  • România se întoarce cu mult aur din Germania, unde au avut loc Europenele de canotaj.
  • Prestaţia se înscrie în linia rezultatelor din ultimii ani, la acest nivel.
  • În septembrie 2020, delegaţia României cucerea şapte medalii, cinci de aur şi două de argint, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Belgrad.
317 afișări
Imaginea articolului Canotaj. România a dat lovitura la Europenele de juniori: 5 medalii de aur şi una de argint

Canotaj. România a dat lovitura la Europenele de juniori: 5 medalii de aur şi una de argint

România a cucerit, duminică, cinci medalii de aur şi una de argint, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Munchen (Germania).

Mihaela-Cosmina Dram şi Georgelia Stoica au câştigat clar finala de la dublu rame feminin (07:52,79), la aproape opt secunde de Germania, a doua clasată.

La dublu rame masculin, Iliuţă-Leontin Nuţescu şi Andrei-Petrişor Axintoi au ieşit învingători în faţa Norvegiei.

Daria-Ioana Dinulescu, Maria Guzran, Elena-Maria Robitu şi Ancuţa-Adelina Ungurean s-au impus la patru rame feminin, cu un avans de peste două secunde faţă de Italia.

Echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Diana-Ionela Petian, Andreea-Fabiola Iorgovan, Ana-Maria Mătran şi Elena-Diana Şuta, a cucerit aurul cu un avans de aproape trei secunde faţă de Elveţia.

La 8+1 masculin, Cosmin Iulian Pleşescu, Eduard Angel Moldovan, Andrei Hemen, Cornel-Traian Ieremciuc, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Alexandru-Gabriel Şteţco, Constantin Emanuele Sterea, Marian Ştefan Dunca, Gavril Dumbravă au obţinut medaliile de aur cu două secunde avans faţă de Rusia.

Medaliile de argint au fost obţinute la 8+1 feminin, de Elena Silvia Mocanu, Elena-Andreea Cerbu, Ana-Maria Loghin, Florentina-Georgiana Neculaeasa, Valentina Amalia Azoiţei, Alexandra-Georgiana Ruşcuţă, Petruţa-Ionela Popa, Mariana-Laura Dumitru, Victoria-Ştefania Petreanu (06:57,40), clasate la 1 sec 13/100 de Belarus.

La patru rame masculin, Andrei-Valentin Maliş, Marius-Ionel Bodnar, Costi-Daniel Neagoe, Petru Andrei Ciornei au ocupat locul patru (06:32,56), la două secunde şi jumătate de podium.

Echipajul de patru vâsle masculin, compus din Ovidiu Cristian Badea, Alexandru Niţan, Petrisor-Darius Groza şi Alin Vasile Buzdugan, a terminat pe locul patru în Finala B (06:35,61) şi pe zece la general.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici