Capital şi tehnologie din Rusia pentru echipa Sauber

Două fonduri de investiţii din Rusia şi Institutul Naţional de Tehnologie Aeronautică din această ţară au încheiat parteneriate cu echipa de Formula 1 Sauber, a anunţat, luni, team-ul cu sediul la Hinwil (Elveţia).

92 afișări
Imaginea articolului Capital şi tehnologie din Rusia pentru echipa Sauber

Capital şi tehnologie din Rusia pentru echipa Sauber (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem bucuroşi să anunţăm un parteneriat între Investment Corporation International Fund, State Fund of Development of North-West Russian Federation, National Institute of Aviation Technologies şi Sauber Motorsport AG, incluzând promovarea Formulei 1 în Rusia şi dezvoltarea în comun de soluţii de înaltă tehnologie", se arartă într-un comunicat al Sauber.

Astfel, echipa patronată de Peter Sauber, confruntată cu mari probleme financiare, va putea să ducă la bun sfârşit sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Formula 1, dar şi să pregătească viitoarea ediţie a CM, care va fi marcată de importante schimbări în regulamentul tehnic.

Totodată, în cadrul înţelegerii, rusul Serghei Sirotkin, în vârstă de 17 ani, se va alătura programului de dezvoltare a carierei tinerilor piloţi al Sauber F1 şi în 2014 ar putea primi un loc în cadrul echipei.

Pe de altă parte, companiile din Rusia speră că acest parteneriat va promova Marele Circ în această ţară, înaintea Marelui Premiu de Formula 1 de la Soci, programat să aibă ediţia ianugurală în 2014.

Echipa Sauber, avându-i în componenţă pe germanul Nico Hulkenberg şi pe mexicanul Esteban Gutierrez, ocupă după nouă dintre cele 19 etape al actualui sezon locul 8 în clasamentul constructorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici