Carlos Alcaraz în pole position pentru bonusul de mai multe milioane de euro de la final de an

Cel puţin cinci jucători din cei 30 eligibili pentru fondul de bonusuri oferite pentru participarea la turneele ATP Masters 1000 şi ATP Finals la final de an se luptă pentru prima poziţie într-un clasament dedicat.

2727 afișări
Imaginea articolului Carlos Alcaraz în pole position pentru bonusul de mai multe milioane de euro de la final de an

În acest an, ATP va oferi stimulente financiare primilor 30 de jucători cu cele mai multe puncte acumulate în turneele Masters 1000 şi ATP Finals. Detaliile privind repartizarea bonusului de 20 de milioane de dolari nu au fost încă confirmate.

La categoria ATP 500, ATP a dezvăluit distribuţia sumei de 1,3 milioane de dolari care va fi împărţită între cinci jucători. Daniil Medvedev a fost cel care a câştigat cel mai mult. El l-a devansat pe Carlos Alcaraz pentru primul loc şi a câştigat 600.000 de dolari după ce a ajuns în finala de la Viena.

Dar, spre deosebire de nivelul ATP 500, distribuţia celor 20 de milioane de dolari la nivel de Masters şi ATP Finals nu a fost dezvăluită. Dar se preconizează că jucătorul cu cele mai multe puncte va primi un bonus salarial de şapte cifre, în valoare de aproximativ 4 milioane de dolari.

În vechiul sistem de bonusuri, numărul 1 ATP la sfârşitul anului câştiga 3,8 milioane de dolari.

În regulamentul său pentru 2023, ATP a confirmat că plăţile vor fi făcute către jucători până în ianuarie 2024, aşa că s-ar putea să fie făcute cunoscute date concludente până atunci. Nu mai puţin de cinci jucători pot termina în fruntea acestei liste şi toţi participă la ATP Finals, care este programată să înceapă duminică, 12 noiembrie.

Carlos Alcaraz se află în prezent în fruntea clasamentului, după ce a adunat 3.285 de puncte. El a câştigat Indian Wells şi Madrid, care i-au adus o mare parte din punctele sale. Pe locul doi se află Daniil Medvedev, care a câştigat şi el două titluri la nivel de Masters (Miami şi Roma).

Jannik Sinner, Andrey Rublev şi Novak Djokovic urmează în această ordine, fiecare câştigând cel puţin un titlu la turneele Masters 1000 (Djokovic are două). Sârbul este al cincilea pe listă, cu 2.270 de puncte, dar trebuie remarcat faptul că a jucat doar în patru turnee ATP 1000 în acest an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici