Carlos Alcaraz intră în Top 30 premii în bani câştigate, după victoria de la Wimbledon

Triumful din 2023 de la Wimbledon l-a adus pe spaniolul Carlos Alcaraz într-o companie selectă a jucătorilor din punct de vedere al câştigurilor financiare.

379 afișări
Imaginea articolului Carlos Alcaraz intră în Top 30 premii în bani câştigate, după victoria de la Wimbledon

Carlos Alcaraz intră în Top 30 premii în bani câştigate, după victoria de la Wimbledon

Spaniolul a câştigat până în prezent 12 trofee ATP în cariera sa. Totul a început în 2021, când a ajuns în finala Openului Croaţiei de la Umag şi l-a învins pe Richard Gasquet pentru a câştiga primul său trofeu.

De atunci, Alcaraz a adăugat încă 5 trofee în 2022, inclusiv primul său trofeu de Grand Slam, la US Open. Anul acesta a completat vitrina cu şase trofee, inclusiv la recent câşigatul titlu de la Wimbledon.

Este încă doar luna iulie şi cu siguranţă se aşteaptă ca Alcaraz să mai adauge victorii în palmares, iar toate aceste victorii îi aduc pe lângă trofee şi premii consistente în bani. În plus, Alcaraz câştigă bani şi din contracte de sponsorizare.

Victoria de la Wimbledon l-a adus la un total de 19.644.057 de dolari câştigaţi numia din premii, ceea ce reprezintă deja al 30-lea cel mai bun rezultat din toate timpurile. După doar câţiva ani de carieră, ibericul se află deja în Top 30 ATP al celor mai bine plătiţi jucători din toate timpurile.

El se află în acest top chiar în urma lui Goran Ivanisevic, care a asistat la victoria sa împotriva lui Novak Djokovic, în finala de la Wimbledon, chiar din loja sârbului.

Michael Chang, se află în după Alcaraz, acesta retrăgându-se la 31 de ani. Ibericul a depăşit câţiva jucători activi, cu prezenţă mai îndelungată în circuit, unul din ei fiind Andrey Rublev, care este numărul 34 şi are câţiva ani în plus în competiţii faţă de Alcaraz.

Numărul unu este în continuare Novak Djokovic, care conduce detaşat în top, având cu aproximativ 40 de milioane de euro mai mulţi bani câştigaţi din premii decât Roger Federer. În prezent, Djokovic a ajuns la un total de 171.254.424 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici