Carlos Alcaraz l-a devansat pe Novak Djokovic în topul premiilor în bani din 2023

Miza finalei de duminică de la Wimbledon, în care Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic s-au luptat timp de aproape cinci ore pentru a câştiga cel mai râvnit turneu de Grand Slam din tenis, a fost nu numai trofeul şi locul 1 mondial, ci şi cel de lider al câştigurilor financiare în 2023.

312 afișări
Imaginea articolului Carlos Alcaraz l-a devansat pe Novak Djokovic în topul premiilor în bani din 2023

Wikipedia Commons

Pe lângă titlu şi locul 1 în clasament, finala a oferit un cec consistent de 2.350.000 de lire sterline învingătorului, care a fost cu 17,5% mai mare decât a câştigat campionul de anul trecut, Djokovic, când l-a învins pe Nick Kyrgios. Acest lucru s-a întâmplat după ce Wimbledon a mărit suma totală a bursei din acest an la un record de 44 de milioane de lire sterline.

Carlos Alcaraz a câştigat totul învingându-l pe Novak Djokovic în cinci seturi pentru a-şi adjudeca al doilea titlu de Grand Slam, iar conturile sale s-au „îngroşat” cu 2,35 milioane de lire sterline.

Asta face ca spaniolul să fi dus premiile câştigate în acest sezon la impresionanta sumă de 7.814.414 dolari, cifră ce îl situează pe primul loc în topul câştigurilor.

Alcaraz a intrat, de asemenea, în Top 30 în ceea ce priveşte premiile în bani câştigaţi din toate timpurile, el debutând în circuitul ATP la 16 ani, la Openul de la Rio din 2020. Djokovic, care a terminat pe locul al doilea în acest an, a luat acasă 1.175.000 de lire sterline de la Slamul pe iarbă şi îşi duce câştigurile din acest sezon la 6.563.115 dolari.

Djokovic îl devansează pe Daniil Medvedev, aflat pe locul al treilea, cu cel puţin 900.000 de dolari, în ciuda faptului că rusul a câştigat cu două titluri mai mult şi cel puţin 10 meciuri în plus.

Cu toate acestea, trebuie remarcat că starul sârb se află cu mult înaintea oricărui jucător de tenis, atât activ cât şi retras, în ceea ce priveşte totalul premiilor din carieră, acumulând câştiguri din tenis de 171.254.424 de dolari.

Există o diferenţă semnificativă faţă de restul jucătorilor din topul pe 2023, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev şi Jannik Sinner câştigând fiecare cel puţin 3 milioane de dolari. Clubul milionarilor include 28 de jucători, Tallon Griekspoor câştigând 1.018.478 dolari în prima jumătate a sezonului în competiţiile de simplu şi dublu, ocupând locul 28.

Premiile în bani reprezintă în mod explicit câştigurile obţinute în urma participării la turneele de tenis şi nu includ sponsorizări, contracte de sponsorizare sau onorarii de apariţie şi sunt valabile la data de 17 iulie 2023.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alcaraz,
top,
djokovic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici