Carlos Arcaraz, primul jucător anunţat de căpitanul Bjorn Borg pentru Laver Cup 2024

Superstarul spaniol al tenisului mondial, Carlos Alcaraz, îşi va face debutul pentru echipa Europei la ediţia de anul viitor a Laver Cup, care va avea loc la Mercedes-Benz Arena din Berlin, în perioada 20-22 septembrie 2024.

299 afișări
Imaginea articolului Carlos Arcaraz, primul jucător anunţat de căpitanul Bjorn Borg pentru Laver Cup 2024

Carlos Arcaraz, primul jucător anunţat de căpitanul Bjorn Borg pentru Laver Cup 2024

Campion la Wimbledon 2023 şi la US Open 2022, Alcaraz este primul jucător care a fost numit în echipa Europei a căpitanului Bjorn Borg.

"Sunt super entuziasmat. Carlos se alătură Echipei Europei la Berlin", a declarat Borg, care a început de timpuriu să îşi asambleze echipa de şase oameni în încercarea de a recâştiga Laver Cup în al şaptelea an.

Campioană la primele patru ediţii ale Laver Cup, Team Europe a suferit înfrângeri consecutive în faţa Team World la Londra în 2022 şi apoi la Vancouver anul acesta.

"Nu las nicio piatră neîntoarsă pentru 2024", a declarat Borg. "Obiectivul este să câştigăm, iar faptul că Alcaraz s-a angajat pentru cauza Team Europe este un început emoţionant pentru ceea ce anticipez că va fi o listă excepţională."

Alcaraz a declarat că s-a bucurat să urmărească Laver Cup şi este încântat să îşi facă debutul cu echipa Europei la Berlin.

"Apreciez încrederea căpitanului Borg în mine şi aştept cu nerăbdare să fac echipă cu rivalii mei atât la simplu, cât şi la dublu la Berlin", a spus el. "Înseamnă foarte mult să reprezint echipa Europei la Laver Cup, este o mare onoare."

La doar 20 de ani, Alcaraz a câştigat 12 titluri de simplu în circuitul ATP, inclusiv două turnee majore şi patru coroane ATP Masters 1000.

"Ceea ce a realizat Carlos la o vârstă atât de tânără este incredibil", a adăugat Borg. "Este un talent unic şi ar trebui să aducă o mare energie în echipă. Abia aştept să-i scriu numele pe foaia de joc".

Alcaraz nu a concurat niciodată la Berlin şi nici nu a vizitat oraşul. "Sunt încântat să am ocazia să evoluez pentru prima dată în faţa fanilor de acolo şi să explorez Berlinul. Voi aduce tot ce am mai bun în competiţie pentru a ajuta la recâştigarea Cupei."

Denumită în onoarea legendei tenisului australian Rod Laver, câştigător al Grand Slamului anului calendaristic în 1962 şi 1969, Cupa Laver se joacă pe un teren negru spectaculos care va fi construit în interiorul Mercedes-Benz Arena. În cele trei zile de competiţie, rivalii devin coechipieri, şase dintre cei mai buni jucători de tenis masculin din Europa confruntându-se cu şase dintre omologii lor din restul lumii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici