Carlos Sainz câştigă al patrulea său Dakar, primul succes pentru Audi

  • La capătul unei etape finale scurte, Carlos Sainz a confirmat succesul său în ediţia Rally Dakar 2024, la clasa auto.
  • Spaniolul s-a impus pentru a patra oară în carieră şi a oferit prima victorie generală pentru Audi în acest eveniment.
595 afișări
Imaginea articolului Carlos Sainz câştigă al patrulea său Dakar, primul succes pentru Audi

Carlos Sainz câştigă al patrulea său Dakar, primul succes pentru Audi

Cu un avans de aproape o oră şi jumătate la startul ultimei probe speciale de 175 km a evenimentului, o buclă în jurul oraşului Yanbu, Carlos Sainz a reuşit să încheie cu calm acest Dakar 2024.

Aşa cum era aproape de la sine înţeles încă din ziua precedentă şi din cauza necazurilor lui Sébastien Loeb, ultimul său rival, spaniolul a obţinut victoria finală, a patra sa victorie la general, după 2010 (cu Volkswagen), 2018 (Peugeot) şi 2020 (Mini).

El se alătură lui Ari Vatanen pe lista câştigătorilor şi este al doilea după Nasser Al-Attiyah (5 victorii) şi Stéphane Peterhansel (8). Pe de altă parte, a fost o premieră pentru actuala sa echipă, Audi, care s-a aliniat pentru a treia oară după ce şi-a început aventura în deşert în 2022.

Victoria lui Sainz a fost una răbdătoare. Depăşit iniţial de Yazid Al-Rajhi şi de Nasser Al-Attiyah, fostul dublu campion mondial de raliuri a făcut diferenţa în celebra etapă de 48 de ore, un traseu de două zile prin dunele din Empty Quarter, din care a ieşit în frunte după ce liderii au avut probleme.

După aceea, a fost o luptă intensă cu Loeb care l-a pus la încercare, cei doi piloţi fiind foarte aproape în fiecare etapă. Până în penultima zi, când alsacianul, care se afla în urmărire, a suferit o fractură de braţ de suspensie într-o zonă fragilă care i-a pus capăt tuturor speranţelor.

Sainz şi copilotul lui, Lucas Cruz, au fost mai constanţi, au avut mai puţine probleme şi au fost uneori perfect susţinuţi de coechipierii lor, Matthias Ekström şi Stéphane Peterhansel.

Pe locul doi la general s-a clasat belgianul Guillaume de Mevius, urmat pe podium de francezul Sébastien Loeb.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici