Cârţu: Cheia este la jucători, dacă fac o impresie bună, rămân în continuare

Antrenorul Sorin Cârţu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi trebuie să facă o impresie bună în partidele care au mai rămas de disputat în acest sezon dacă mai doresc să continue la Steaua.

13 afișări
Imaginea articolului Cârţu: Cheia este la jucători, dacă fac o impresie bună, rămân în continuare

Cârţu: Cheia este la jucători, dacă fac o impresie bună, rămân în continuare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Afirmaţia lui Cârţu vine ca urmare a declaraţiilor finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, care anunţase după înfrângerea din partida cu Astra Ploieşti, scor 0-1, în etapa a XXV-a a Ligii I, că din vară va renunţa la serviciile a opt jucători.

"Patronul spunea şi înainte că nu va mai rămâne Geraldo. Acum se pare că îl ţine, cheia este la jucători. Dacă fac o impresie bună, rămân în continuare", a spus Cârţu.

Întrebat cum a reuşit să refacă moralul jucătorilor după declaraţiile lui Becali, Cârţu a răspuns:

"Eu n-am venit la Steaua să-l educ pe Gigi sau să-l învăţ fotbal. Nici el pe mine nu cred că are pretenţii să mă înveţe fotbal, nici Paszkany, nici Mititelu. Sunt banii lor la mijloc. Dacă ei vor să ia din experienţa mea, bine".

Sorin Cârţu consideră că înfrângerea din partida cu Astra Ploieşti diminuează şansele Stelei de a-şi îndeplini obiectivul propus.

"Nu mi-a căzut bine această înfrângere cu Astra. Diminuează şansele pentru ce ne gândeam noi în ultimele etape. A mai venit şi în ultimul minut, e o amărăciune în plus, însă sunt evenimente care se întâmplă frecvent în fotbal şi important este să ştii cum să le gestionezi. Astra a organizat bine jocul. Din punct de vedere tehnic, noi am avut o scădere faţă de alte jocuri. Ăsta a fost motivul principal. Din punct de vedere tactic nu am ce să le reproşez jucătorilor, au avut răbdare. Astra a mizat şi pe noroc, exact cum a zis şi Selymes la conferinţa dinainte de meci că merge pe 0-0 şi pe urmă să dea o lovitură norocoasă", a adăugat Cârţu.

Antrenorul nu ştie dacă va continua din vară la Steaua, deoarece înţelegerea a fost semnată pe trei luni.

"Discuţia mea a fost să vin pentru trei luni de zile la Steaua. Şi eu şi el asta am vrut, în rest o să vedem", a completat Cârţu.

Sorin Cârţu a menţionat, în glumă, că la meciul cu Oţelul Galaţi, programat, miercuri, de la ora 21.30, totul o să îi meargă prost, deoarece partida se va disputa la data de 13 aprilie. "Probabil o să-mi meargă prost şi mâine, e 13 aprilie şi am fost şi al 13-lea antrenor al CFR-ului", a precizat Cârţu.

Sorin Cârţu consideră că Steaua are nevoie de şansă pentru a recupera diferenţa de 12 puncte faţă de adversarul de miercuri.

"Dacă aş fi la Oţelul şi aş pierde meciul cu Steaua, aş pierde diferenţa de puncte faţă de Steaua, m-aş împuşca. Îţi trebuie şansă ca să recuperezi această diferenţă, noi ar mai fi trebuit să avem încă cinci puncte, pentru că în afară de meciul cu Astra, în care poate că meritam doar un egal, pe celelalte trebuia să le câştigăm".

Tehnicianul stelist a afirmat că la Galaţi a petrecut una dintre cele mai frumoase perioade din carieră.

"Galaţi este o echipă periculoasă ca tot unitar, asta este şi cheia reuşitelor lor. Acolo există un spirit de luptă, după caracterul antrenorului. Dorinel a reuşit să transmită acest lucru jucătorilor. La Oţelul mi-am petrecut unii dintre cei mai frumoşi ani din carieră, poate şi pentru că eram mai tânăr atunci. A fost o perioadă frumoasă, nu m-am plictisit nicio secundă", a explicat Cârţu.

Sorin Cârţu crede că mijlocaşul echipei Sportul Studenţesc, Tiberiu Bălan, s-ar adapta la fotbalul cerut de publicul stelist.

"Tibi Bălan este un fotbalist bun. Dacă ar veni la Steaua, s-ar plia pe genul de fotbal care place publicului stelist. Păcat că a pierdut mult timp până acum din cauza anumitor decizii", a menţionat Cârţu.

Partida Steaua - Oţelul Galaţi, contând pentru etapa a XXVI-a a Ligii I, se va disputa, miercuri, de la ora 21.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici