Cârţu: Mititelu este o ruşine pentru Universitatea, din cauza lui s-a ajuns la dezafiliere

Fostul fotbalist Sorin Cârţu a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că finanţatorul Adrian Mititelu este o ruşine pentru Universitatea Craiova, precizând că din cauza acestuia gruparea olteană a fost exclusă provizoriu de Federaţia Română de Fotbal.

168 afișări
Imaginea articolului Cârţu: Mititelu este o ruşine pentru Universitatea, din cauza lui s-a ajuns la dezafiliere

Cârţu: Mititelu este o ruşine pentru Universitatea, din cauza lui s-a ajuns la dezafiliere (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"E tragic ce se întâmplă. Şi din păcate nu se mai poate face nimic. Era previzibil când ai un asemenea om la conducere. Mititelu este o ruşine pentru Universitatea Craiova, este o ruşine de conducător. Din cauza lui s-a ajuns la dezafiliere. De cinci ani de când e aici, echipa a fost numai pe la retrogradare. A umblat numai cu golăneli, cu bagabonţeli. Sincer, pentru cei de acum nu simt nimic. Pe mine mă doare mult de istoria şi de tradiţia acestui club", a spus fostul fotbalist al echipei oltene.

Cârţu susţine că Primăria municipiului Craiova trebuia să se implice mai mult pentru ca echipa de fotbal să nu ajungă în această situaţie. "Existau soluţii pentru a nu se ajunge aici. Există oameni care puteau să îl mai tempereze pe acest om. Dar când îl încurajezi numai la golăneli, e normal ca la un moment dat să nu îl mai poţi controla. Primăria trebuia să se implice mult mai mult. Putea să îl constrângă într-un fel pe Mititelu, să îl ajute financiar când avea nevoie şi să preia o parte din club", a explicat Sorin Cârţu.

Fost jucător şi antrenor al Universităţii, Cârţu nu înţelege de ce oraşul Craiova trebuie să plătească aşa de scump pentru a scăpa de Adrian Mititelu. "Echipa asta înseamnă enorm pentru Craiova. De ce trebuie să plătim aşa de scump pentru a scăpa de Mititelu. Trebuia să se găsească soluţii din timp pentru a nu se ajunge aici. Pentru că omul e nesănătos, degeaba încerci să îl înţelegi că nu poţi. El se conduce după principii anormale. Nu ai ce să discuţi cu el. Păi n-a încercat Ilie (n.r. - Ilie Balaci)? Ilie a încercat la momentul respectiv să îl mai redreseze, să îi arate cum trebuie făcut, dar degeaba. Tot Mititelu s-a folosit de Ilie până la urmă. Aşa cum a făcut cu toţi", a precizat Cârţu.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, miercuri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

"În urma încălcării grave a Statutului FRF, în temeiul art. 18, pct 2, coroborat cu prevederile art. 18, pct. 1, ambele din Statutul FRF, Comitetul Executiv adoptă măsura de excludere provizorie a clubului SC Fotbal Club U Craiova SA, urmând ca această măsură să fie supusă validării primei Adunări Generale a FRF", se arată în comunicat.

Potrivit articolului 18.1 din statutul FRF, Adunarea Generală poate să excludă un membru dacă acesta nu îşi îndeplineşte obligaţiile financiare faţă de FRF, dacă încalcă în mod grav regulamentele, statutul, normele şi hotărârile FRF şi dacă i-a fost revocată recunoaşterea ca structură sportivă şi, în condiţiile legii, a fost radiat din Registrul Sportiv.

Excluderea unui membru afiliat al FRF se hotărăşte numai cu o majoritate de minimum 2/3 din voturile exprimate de delegaţii prezenţi la Adunarea Generală.

După şedinţa Comitetului Executiv din 8 iulie, FRF a transmis clubului Universitatea Craiova să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, în caz contrar urmând să fie dezafiliată.

Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Finanţatorul Adrian Mititelu este în conflict cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selecţionerul Victor Piţurcă şi cu alţi oameni de fotbal. Finanţatorul Universităţii Craiova a deschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii ale comisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată, Mititelu susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în "grup infracţional" în scopul controlării fotbalului românesc.

Înfiinţată la 5 septembrie 1948, gruparea Universitatea Craiova are în palmares patru titluri de campioană şi şase Cupe ale României. Formaţia olteană este prima echipă din România care a disputat o semifinală de cupă europeană (Cupa UEFA, ediţia 1982-1983).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici