Cârţu: "U" e favorită pentru că jucătorii au o stare de spirit mai bună

Antrenorul echipei CFR Cluj, Sorin Cârţu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Universitatea Cluj porneşte ca favorită în meciul doin etapa a noua a Ligii I, ca urmare a rezultatelor bune înregistrate până acum, în campionat.

11 afișări
Imaginea articolului Cârţu: "U" e favorită pentru că jucătorii au o stare de spirit mai bună

Cârţu: "U" e favorită pentru că jucătorii au o stare de spirit mai bună (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Sperăm ca partida cu «U» să fie un nou punct de cotitură. Pentru noi e cel mai important meci pentru că e următorul. E normal ca pentru ei să fie atât de important, deoarece CFR Cluj a câştigat aproape tot în ultimii patru-cinci ani şi a provocat o oarecare tensiune în rândurile celor care au Universitatea în suflet de atâta vreme. Dacă am fi avut cele trei puncte cu Târgu Mureş, probabil că aveam alte pretenţii. «U» e favorită pentru că cei de acolo au o stare de spirit mai bună. Au câştigat câteva meciuri la care nici ei nu se aşteptau, iar apoi au venit şi câteva victorii normale. Au prins încredere", a spus Sorin Cârţu.

Sorin Cârţu a caracterizat meciul cu "U" Cluj, de vineri, ca fiind unul special şi se aşteaptă ca partida să fie una extrem de încinsă pe teren. "Suntem în faţa unui meci special care de fiecare dată când s-a disputat a născut mari polemici. Eu nu am fost niciodată un susţinător al războiului civil între suporteri, dar la fotbal astfel de lucruri se întâlnesc şi la derby-urile din Europa. Se vor întâlni două echipe care îşi au locul lor în istoria acestui oraş. Aştept o întâlnire aprig disputată, dar în limitele fair-play-ului. Va fi un real spectacol. De ceea ce se întâmplă în afara stadionului răspund forţele de ordine şi noi nu suntem în măsură să dăm lecţii", a completat Cârţu.

Antrenorul campioanei României a anunţat că nu va miza pe brazilianul Rafael Bastos în partida de vineri, din cauză că nu e pus la punct cu pregătirea fizică, şi i-a lăudat pe Claudiu Niculescu şi Gabriel Boştină. "Niculescu putea ajunge unul dintre cei mai importanţi atacanţi ai României, dacă s-ar fi pregătit mai conştiincios. Pot să spun că am avut o contribuţie serioasă la ascenisunea lui. L-am pregătit pe vremea când lucram la Electroputere Craiova. În faţa unui asemenea jucător nu ai voie să joci după ureche, e un extraordinar speculant. Un atacant complet, are ambele picioare, şi execută aproape perfect loviturile libere. Boştină e şi el un jucător de mare experienţă, cu multe meciuri în fotbalul românesc. Probabil că pe umerii celor doi încearcă cei de la «U» să-şi construiască echipa. Am convenit împreună cu preparatorul fizic ca Bastos să nu evolueze în partida de vineri, el va avea parte de un program mai special", a subliniat Cârţu.

Lotul formaţiei CFR Cluj a plecat, joi, la Alba Iulia unde vineri, de la ora 16.30, va avea loc meciul cu Universitatea Cluj, din etapa a IX-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici