Cassano şi-a cerut scuze după ce a făcut unele declaraţii jignitoare la adresa homosexualilor

Atacantul selecţionatei Italiei, Antonio Cassano, şi-a cerut scuze, marţi seară, în timpul unei conferinţe de presă susţinute în Polonia, pentru faptul că a folosit un termen jignitor ce a provocat indignarea unei organizaţii care apără drepturile homosexualilor.

124 afișări
Imaginea articolului Cassano şi-a cerut scuze după ce a făcut unele declaraţii jignitoare la adresa homosexualilor

Antonio Cassano (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi pare sincer rău că am provocat prin cuvintele mele această controversă şi proteste ale asociaţiilor pentru apărarea drepturilor homosexualilor. Homofobia nu îmi este caracteristică, nu am vrut să jignesc pe nimeni şi cu siguranţă nu am dorit să pun la îndoială libertatea de exprimare a sexualităţii. Am vrut doar să spun că nu este problema mea. Nu îmi permit să-i judec pe alţii, fiecare merită respect", a declarat fotbalistul echipei AC Milan.

Marţi după-amiază, întrebat cu privire la declaraţiile lui Cecchi Paone, o vedetă TV italiană, potrivit cărora din naţionala Italiei ar face parte doi jucători homosexuali şi doi metrosexuali (bărbaţi din mediul urban preocupaţi excesiv de înfăţişarea lor), Cassano a răspuns folosind un termen argotic şi jignitor în acelaşi timp pentru homosexuali.

"Ce-i un metrosexual? Dacă există pederaşti (n.r. - «frocio»), e problema lor, dar eu sper că nu există în echipa naţională. Dacă sunt pederaşti, e problema lor. Dacă există în echipa naţională? Nu ştiu", a afirmat Cassano.

Jucătorul s-a întors apoi către translatorul prezent la conferinţă şi i-a spus zâmbind: "Nu trebuie să traduci asta presei poloneze, nu-i aşa?".

Dacă jurnaliştii din sală au găsit amuzante comentariile fotbalistului, organizaţia italiană Gay Centre şi-a exprimat imediat indignarea.

"Cassano spune prostii despre homosexuali, dând dovadă de aroganţă şi iresponsabilitate. Amestecând sportul cu homofobia se oferă un mesaj periculos, mai ales tinerilor. Cassano a dat dovadă de lipsă de respect nu numai din puncte de vedere sportiv, ci şi din punct de vedere uman, pentru toţi cei care îl susţin şi îl consideră un mare jucător. Ar merita măcar un cartonaş galben, dacă nu chiar excluderea de la Euro-2012", a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvând al Gay Centre, Fabrizio Marrazzo.

Italia participă la turneul final al Campionatului European din Polonia şi Ucraina. În primul meci, "squadra azzurra" a remizat, duminică, scor 1-1, cu Spania, în Grupa C.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici