Câştigătoarea Cupei României la fotbal va încasa 158.500 de euro

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, joi, că echipa câştigătoare a ediţiei 2008 - 2009 a Cupei României Timişoreana va încasa suma de 158.500 de euro, valoarea totală a premiilor oferite în această competiţie ridicându-se la 450.000 de euro.

19 afișări
Imaginea articolului Câştigătoarea Cupei României la fotbal va încasa 158.500 de euro

Câştigătoarea Cupei României la fotbal va încasa 158.500 de euro

"Din beneficiile financiare obţinute pe baza valorificarii drepturilor de reclamă, publicitate, de transmisie radio/televiziune şi a vânzării biletelor de intrare la finală, Federaţia Română de Fotbal acordă cluburilor participante premii în funcţie de rezultatele sportive ale acestora. Pentru ediţia 2008/2009, valoarea totală a premiilor care se acordă cluburilor participante este de 450.000 Euro, plus TVA", se menţionează pe site.

Repartizarea premiilor oferite de FRF este următoarea: şaisprezecimi de finală - echipa învingătoare 4.000 de euro, echipa învinsă: 2.000 euro; optimi de finală - echipa învingătoare 6.500 euro,
echipa învinsă 3.500 euro; sferturi de finală - echipa învingătoare 10.000 euro, echipă învinsă 5.500 euro; semifinale - echipa învingătoare 13.000 euro, echipa învinsă 7.000 euro; finală - echipa învingătoare în total 158.500 Euro (din care, numai pentru finală, 125.000 euro) şi echipa învinsă în total 78.5000 euro (din care, numai pentru finală 45.000 euro). Sumele se vor vira în contul cluburilor în termen de maximum 30 de zile de la disputarea partidelor.

Tragerea la sorţi a şaisprezecimilor Cupei României Timişoreana este programată pentru, vineri, de la ora 13.00, la Casa Fotbalului. Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), în faza şaisprezecimilor de finală participă cele 18 echipe din Liga I şi 14 echipe calificate în urma desfăşurării fazelor anterioare. Echipele participante au fost repartizate în trei urne valorice:

Urna A - echipele din Liga I clasate pe locurile 1–6 în campionatul ediţiei precedente: CFR Cluj, Steaua, Rapid, Dinamo, Unirea Urziceni şi FC Timişoara.

Urna B - celelalte 12 echipe din Liga I, participante în campionatul ediţiei în curs: FC Vaslui, Oţelul Galaţi, Universitatea Craiova, Gloria Bistriţa, Poli Iaşi, Pandurii Târgu Jiu, Farul Constanţa, Gloria Buzău, FC Braşov, CS Otopeni, FC Argeş şi Gaz Metan Mediaş.

Urna C - cele 14 echipe din categorii inferioare, calificate în urma fazelor precedente: Cetatea Suceava, FCM Bacău, Dunărea Galaţi, CSM Ploieşti, Petrolul Ploieşti, Sportul Stundenţesc, Internaţional Piteşti, FCM Râmnicu Vâlcea, Minerul Lupeni, CFR Timişoara, FCM Târgu Mureş, Universitatea Cluj, Tricolorul Breaza şi CFR Cluj II.

Conform regulamentului se împerechează echipe din urna A cu echipe din urna C (6 jocuri) şi, în continuare, echipe din urna B cu echipe din urna C (8 jocuri), echipele de categorie inferioară fiind organizatoarele jocurilor. Cele 4 echipe rămase în urna B se împerechează între ele, echipele organizatoare fiind stabilite prin tragere la sorţi.

Jocurile din şaisprezecimile de finală vor avea loc pe 15 şi 16 octombrie 2008, cu începere de la ora 14:30, cu excepţia jocurilor televizate. Pentru jocurile televizate în direct, dacă cluburile organizatoare nu dispun de stadioane dotate cu instalaţie de nocturnă, FRF stabileşte stadioanele pe care vor avea loc meciurile, data şi ora de desfăşurare fiind stabilite, de asemenea, de FRF pe baza propunerilor făcute de postul TV Antena 1.

Jocurile din şaisprezecimi, optimi, sferturi de finală si semifinale se desfăşoară în sistem eliminatoriu într-o singură manşă, pe stadioanele cluburilor desemnate ca organizatoare prin tragere la sorţi. În caz de egalitate după 90 de minute de joc se vor disputa 2 reprize de prelungiri a câte 15 minute, iar dacă egalitatea se va menţine, se vor executa lovituri de departajare din punctul de pedeapsă pentru stabilirea câştigătoarei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici