Câţi bani pierde Becali pentru că Steaua-Shalke 04 nu se joacă la Bucureşti

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, la reşedinţa sa din Aleea Alexandru, că pierde aproximativ 500.000 de euro din cauza deciziei UEFA conform căreia partida Steaua-Shalke 04 se va disputa la 15 septembrie la Cluj-Napoca şi nu în 21 septembrie pe Arena Naţională.

367 afișări
Imaginea articolului Câţi bani pierde Becali pentru că Steaua-Shalke 04 nu se joacă la Bucureşti

Gigi Becali (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Nu mai înţeleg nimic. Ştiu doar că din cauza incompetenţei, în ţara asta românească - e a noastră, o iubim - nu mai suport să pierd bani. Cinci sute de mii de euro îi pierd pentru un nenorocit şi pentru o firmă germană. Aia Max Bogl, nenorocită şi nenorocitul de Oprişan. Ce daună să le cer? Au ei contract cu mine? Marius Stean e vai de capul lui, că nu o să joace nici el. Nici Rapidul nu o să joace, pentru că eu cred că au interes să joace pe 7 octombrie numai echipa naţională. Că au zis că poate nu rezistă gazonul dacă joacă şi Steaua, şi Oţelul, şi Rapid. Să joace echipa noastră sfântă calificată, care face performanţe prin Europa. Să vedem ce face cu Belarus? Sunt supărat pentru că e vorba de 500.000 de euro, care e o avere până la urmă. De ce să pierd? Nu mai pun hotel, avion şi altele... De ce? Am fost nervos rău de tot, uite degetul ăsta mi-a amorţit de nervi. Dar acum mi-am revenit. Asta e, sunt bani pe care nu îi face un om într-o viaţa, dar acum nu mai avem ce face", a declarat Becali.

Oficialul FC Steaua suspectează că decizia UEFA a fost influenţată şi de persoane din cadrul Federaţiei Române de Fotbal: "Nu se poate, aseară mi-au spus că e rezolvată treaba că ne dă hârtie oficială şi azi că nu există încredere că în România, după ce s-a întâmplat în meciul cu Franţa, cineva putea să facă gazonul. Iar dacă pe 21 gazonul nu ar fi bun nu mai avem dată să-l reprogramăm. Nu au mai avut încredere oamenii de la UEFA. Eu acum am păcate că mă gândesc că poate a intervenit Lupescu sau Kassai sau Piţurcă. Eu cred că principala cauză este faptul că nu există încredere în români. Asta au motivat ei, neîncrederea".

Becali a precizat că nu se va mai implica în schimbarea gazonului de pe Arena Naţională. "Eu vorbisem, erau tirurile pe drum, acum gata, s-au oprit. Ce să fac să mai pun eu gazon acum? Păi ce, am rahat la cap? Nu, am creier eu. UEFA nu a avut încredere în români că pot pune gazonul", a afirmat el.

Gigi Becali este neîncrezător în ceea ce priveşte schimbarea gazonului de pe Arena Naţională până la meciul România-Belarus, din 7 octombrie. "Stai să vedem dacă o să fie gazon şi în octombrie, când joacă echipa naţională. Ei au decis ieri că plătesc ei, cum să plătesc eu? Ia supăraţi-vă, mă, şi plătiţi, dar măcar să-l faceţi. Ei nu ştiau că se poate face. Am adus eu specialistul care le-a spus că se poate face. Să vedem cine, pentru că firma asta Max Bogl trebuie să facă un contract, Primăria trebuie apoi să plătească, să-l aprobe cutare, mai durează vreo două săptămâni şi abia apoi se pune gazonul. Până la urmă Marius Stan, săracul, să-şi ia gândul că joacă aici", a mai spus Becali.

Finanţatorul FC Steaua a exclus posibilitatea ca echipa sa să dispute meciurile din grupele Liga Europa pe Stadionul Dinamo, omologat pentru această competiţie de UEFA: "Joc pe stradă şi nu joc pe arena aia a lor. Aia e arenă de câini, păguboasă. Cum să intru pe arenă de câini? Doamne fereşte! Nu joc toată viaţa fotbal acolo, desfiinţez şi nu joc acolo la groapa de câini".

Partida Steaua - Schalke 04, contând pentru etapa I a Grupei J a Ligii Europa se va disputa în data stabilită iniţial, 15 septembrie, însă nu pe Arena Naţională, ci pe Stadionul Dr Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, a decis, vineri, UEFA.

Echipa antrenată de Roni Levi a mai jucat la Cluj-Napoca meciul cu ŢSKA Sofia, scor 2-0, din prima manşă a play-off-ului competiţiei.

O comisie UEFA a inspectat, joi, gazonul distrus la meciul România-Franţa şi făcut un raport pe care l-a înaintat conducerii forului european. În aceeaşi zi, FRF a informat că gazonul de pe Arena Naţională va fi înlocuit în totalitate, lucrările urmând a fi efectuate în maxim două săptămâni de către o altă firmă decât cea care l-a montat iniţial.

Patronul Stelei, Gigi Becali, anunţase, vineri dimineaţă, că a solictat la UEFA ca meciul să fie amânat pentru 21 septembrie, iar forul european şi-a dat acordul în proporţie de 95 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici