Cazul FC Petrolul ar putea ajunge la Comitetul Executiv al FRF

Cazul Petrolul, club acuzat că la trei partide a încălcat ROAF neintroducând cinci jucători formaţi în ţară, ar putea ajunge la Comitetul Executiv al FRF dacă juriştii LPF şi ai federaţiei nu vor ajunge la un conses privind interpretarea unui articol, a declarat, pentru MEDIAFAX, Valentin Alexandru.

170 afișări
Imaginea articolului Cazul FC Petrolul ar putea ajunge la Comitetul Executiv al FRF

Cazul FC Petrolul ar putea ajunge la Comitetul Executiv al FRF (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal a explicat că o decizie privind interpretarea articolului 46.7.1 s-ar putea lua totuşi luni sau marţi. "Juriştii LPF şi FRF au discutat azi, dar o decizie se va lua probabil luni sau marţi. Este vorba de interpretarea unui articol şi trebuie ţinut cont şi de o decizie a TAS. Dacă nu vor ajunge la un consens, atunci din punct de vedere legislativ cazul ar putea ajunge la Comitetul Executiv al FRF. Acest for poate fi un arbitru în caz de nevoie", a spus Valentin Alexandru.

El a adăugat că în discuţie este doar o partidă a formaţiei Petrolul Ploieşti, disputată după 30 august, când regulamentul a fost modificat de Federaţia Română de Fotbal. "În discuţie mai este doar un meci, cel diputat după 30 august. Acum să vedem ce se decide din punct de vedere legislativ. Iar apoi, dacă se depunctează sau nu se stabileşte la Comisia de Disciplină a LPF, aşa cum este normal", a precizat Valentin Alexandru.

Clubul Petrolul Ploieşti riscă să piardă cu 0-3 la masa verde trei partide disputate până acum din cauză că a încălcat articolul 46.7.1 litera a) din ROAF care prevede că "echipele din Liga I şi echipele de fotbal feminin au dreptul să folosească maxim 5 jucători extracomunitari în acelaşi timp în teren şi au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucători formaţi la nivel naţional".

Cluburile FC Braşov, Oţelul Galaţi şi Concordia Chiajna au depus contestaţii la LPF prin care cer victoria la masa verde în partidele cu Petrolul Ploieşti deoarece formaţia prahoveană a încălcat prevederile ROAF.

Directorul general al echipei FC Braşov, Constantin Zotta, a declarat că respectă munca celor de la Petrolul, dar există un regulament care trebuie respectat şi are încredere că FC Braşov va câştiga la masa verde partida directă. "Am sesizat Liga Profesionistă de Fotbal legat de acest aspect şi am încredere că se va face dreptate. Nu este normal să folosească mai puţin de cinci jucători români. Au greşit, trebuie să îşi asume acest lucru. Ştiu că în teren scorul a fost altul, respect munca lui Cosmin Contra şi a jucătorilor de la Petrolul, însă sunt totuşi nişte regulamente şi legi cărora trebuie să ne supunem cu toţii", a afirmat Zotta.

Partidele incriminate sunt următoarele: Petrolul Ploieşti - FC Braşov - scor 0-0 (etapa a III-a ), Oţelul Galaţi -Petrolul Ploieşti - scor 1-2 (etapa a IV-a) şi Petrolul Ploieşti - Concordia Chiajna - scor 2-0 (etapa a VII-a).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici