CAZUL LANCE ARMSTRONG: Fundaţia fondată de ciclistul american şi-a schimbat numele

Fundaţia de luptă împotriva cancerului, fondată în 1997, de Lance Armstrong, şi-a schimbat numele pentru a se delimita de fostul ciclist, care şi-a pierdut cele şapte titluri câştigate în Turul Franţei, în urma unui scandal de dopaj.

235 afișări
Imaginea articolului CAZUL LANCE ARMSTRONG: Fundaţia fondată de ciclistul american şi-a schimbat numele

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, "Fundaţia Lance Armstrong" se va numi oficial "Fundaţia Livestrong", titlulatură sub care era cunoscută de mulţi ani.

Fostul rutier american în vârstă de 41 de ani a demisionat din Consiliul de Administraţie al fundaţiei sale la 4 noiembrie, la aproape trei săptămâni după ce renunţase la funcţie de preşedinte al acestei organizaţii caritabile.

Schimbarea numelui a fost aprobată de autorităţile din statul Texas la 30 octombrie, a precizat Katherine McLane, un purtător de cuvânt al fundaţiei.

Armstrong a fost exclus pe viaţă din sportul profesionist de către Agenţia Americană Antidoping (USADA), care a anulat toate rezultatele înregistrate de fostul ciclist după 1 august 1998, printre care se numără şi şapte succese în Turul Franţei (1999-2005). Această decizie a fost validată de Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici