Cazul Lance Armstrong: Preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping regretă că fostul sportiv nu va oferi explicaţii în cadrul unui proces

Preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), John Fahey, şi-a exprimat, vineri, regretul pentru faptul că rutierul Lance Armstrong nu a putut să ofere explicaţii public în faţa unui tribunal cu privire la acuzaţiile de dopaj care i se aduc.

372 afișări
Imaginea articolului Cazul Lance Armstrong: Preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping regretă că fostul sportiv nu va oferi explicaţii în cadrul unui proces

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mi-aş fi dorit ca acuzaţiile, insinuările, zvonurile care au curs de mai mulţi ani să fie examinate de un tribunal cu audienţă publică, în cadrul unui proces echitabil, indiferent de rezultat, pentru ca întreaga lume să cunoască faptele", a declarat Fahey la postul australian de radio ABC.

Armstrong a declarat că renunţă la lupta judiciară cu USADA, care îl acuză de dopaj de-a lungul carierei, ceea ce, în opinia lui Fahey, echivalează cu recunoaşterea vinovăţiei. "Nu poate fi altă interpretare", a precizat preşedintele WADA.

Ciclistul american Lance Armstrong va pierde cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei şi va fi radiat pe viaţă din ciclismul profesionist, a anunţat, joi, Agenţia Americană Antidoping (USADA). Directorul general al USADA, Travis Tygart, a declarat pentru AFP că Armstrong va fi deposedat de toate rezultatele înregistrate începând cu 1 august 1998.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici